Μας δουλεύουν κανονικά οι Ευρωπαίοι – Κύριε Δένδια, αν πρέπει να πουλήσουμε το τομάρι μας ως Χώρα, να το πουλήσουμε ακριβά. 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος 

Δεν καταλαβαίνουμε αν ο κ. Δένδιας πιστεύει αυτά που λέει στις δηλώσεις του μετά από την έξοδο του από το συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. ή πρέπει να τα πει για εσωτερική κατανάλωση αλλά εμείς, ακούγοντας τα δελτία ειδήσεων,  βγάλαμε άλλα συμπεράσματα. 

Ότι δηλαδή από τους 27,  οι πέντε στήριξαν τις θέσεις της Ελλάδος για το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από τον Ερντογαν  σε τζαμί και κείνοι ήξεις αφίξεις, όσο δε για την πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει άλλη μία συνεδρίαση για να αποφασίσουν πόσο “σκληρά” θα πρέπει να είναι τα μέτρα- κύρωση – για την βρώμικη συμπεριφορά του δικτάτορα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Στο τέλος, μου φαίνεται ότι η Ελλάδα θα μείνει με την Γαλλία η οποία ντεμέκ μένει πιστή στο “Ελλάς Γαλλία συμμαχία”, μέχρι να μας φάει και τα ασημικά όπως τότε στην Μικρασιατική Καταστροφή. 

Θα ξαναθυμίσουμε στην Ελληνική Κυβέρνηση και σε όσες πέρασαν μετά την μεταπολίτευση από ετούτον τον τόπο, αυτό που λένε εδώ και πολλά χρόνια οι παλιοί. “Έχεις νύχια να ξυθείς, ξύσου” και αν “πρέπει να πουλήσεις το τομάρι σου, πούλα το ακριβά”. 

Το ερώτημα παραμένει.  Τι σκ@τ@ δουλειά έχουμε με τα λαμόγια της Ευρώπης ως Χώρα, αφού αυτοί αντί να μας συμπαραστέκονται παίρνουν το μέρος του Ερντογάν; 

Εκτός πια αν και εμείς ως Χώρα επειδή από μόνοι μας είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τις δυσκολίες, “επαφιέμεθα” στους άλλους να “εγγυηθούν” για την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας.