Κύριε πρόεδρε μην ευτελίζετε την λειτουργία των οργάνων

Επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά την θέση του ο σύμβουλος της παράταξης Ξάνθη για όλους Παναγιώτης Σταυρακάρας αναφορικά με την εμμονή του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης Γιάννη Ζερενίδη να πραγματοποιήσει συνεδρίαση του οργάνου δια περιφοράς.

Δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Κύριε Πρόεδρε

Σας δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι η εμμονή σας στις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις οδηγούν στον ευτελισμό και στην απαξίωση της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής, ενός μικρού και ευέλικτου συλλογικού οργάνου του Δήμου μας, τη στιγμή μάλιστα που από αύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιούνται πλέον Δημοτικά Συμβούλια «δια ζώσης», με την παρουσία δηλαδή 40 και πλέον μελών και άλλων συμμετεχόντων σε αυτό.

Εδώ και 3 μήνες σας επισημαίνουμε διαρκώς ότι αυτή η λανθασμένη και απαράδεκτη πρακτική σας και η αποφυγή τηλεδιασκέψεων στερεί από όλους μας το δικαίωμα ενός δημοκρατικού διαλόγου, με ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, που θα βοηθούσε καθοριστικά στη λήψη σωστών αποφάσεων, ειδικά για πολύ σημαντικά θέματα όπως είναι κάποια από αυτά που αναφέρονται στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης.

Επειδή πιστεύω ότι αυτή η επιμονή σας υποκρύπτει ξεκάθαρα πολιτικές σκοπιμότητες, για όσο συνεχίζεται αυτή η διαδικασία θα καταψηφίζω πλέον όλα τα θέματα που θα εισάγονται προς συζήτηση με αυτόν τον τρόπο.

Για όλα τα παραπάνω σας δηλώνω ότι ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ τις εισηγήσεις και των δεκαπέντε (15) θεμάτων της σημερινής ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής και σας καλώ να πράξετε για το ζήτημα που σας προανέφερα ό,τι και οι υπόλοιποι Δήμοι της Ελλάδας.