Σε 14ημερη καραντίνα μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου στο οποίο πηγαίνει η μαθήτρια.

Εντείνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση της επιδημίας στην ΠΕ Ξάνθης, μετά και τον εντοπισμό μαθήτριας θετικής στον κορονοϊό. Η συγκεκριμένη μαθήτρια ελέγχθηκε για τον ιό κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης στο πλαίσιο μικροεπέμβασης την οποία θα έκανε και το αποτέλεσμα βγήκε στις 19 Ιουνίου.

Ο εντοπισμός του κρούσματος οδήγησε τις υγειονομικές αρχές στην απόφαση μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου να τεθούν σε 14ημερη καραντίνα.

Όπως φαίνεται από τα συγκεντρωτικά στοιχεία που συλλέγει ο ΕΟΔΥ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τις 15 Ιουνίου στην Ελλάδα έχουν επιβεβαιωθεί όπως είπαμε 145 νέα κρούσματα, εκ των οποία τα περισσότερο εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη και δη την Ξάνθη. Μάλιστα συνολικά στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα συνολικά είναι 309 εκ των οποίων τα 106 εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Τα παραπάνω δεδομένα εξετάζουν ενδελεχώς οι υγειονομικές αρχές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας είναι θετικό το γεγονός ότι οι εστίες της επιδημιολογικής έξαρσης είναι πολύ συγκεκριμένες. Από την άλλη μεριά αφενός διατείνονται ότι ίσως χρειάζονται πιο αυστηρά μέτρα, αφετέρου αναφέρουν ότι η πορεία της επιδημίας στις συγκεκριμένες περιοχές αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί σε μια περιοχή αν δεν υπάρχει συμμόρφωση.

Επίσης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού είναι 10. Τα νέα κρούσματα προέρχονται, 3 από τη Ροδόπη, 2 από τη Θεσπρωτία, 1 από την Ξάνθη και 4 εντοπίστηκαν σε εισερχόμενους από το εξωτερικό (2 από Προμαχώνα και 2 σε πτήσεις).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3266 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες.