Κάλιο αργά παρά ποτέ ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας στην ΑΜΘ

Ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος αργεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα και για μία ακόμη φορά το απέδειξε.

Αφού η Περιφέρεια επί των ετών της διακυβέρνησης από τον Χ. Μέτιο έζησε πνιγμούς, καταστροφές, πέσιμο γεφυρών, χαλάζια και πλημύρες με αποκορύφωμα την πανδημία, εδέησε να ορίσει Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας τώρα με την επανεμφάνιση των κρουσμάτων του kovid-19.

Ελπίζουμε μόνο ότι τώρα που η Περιφέρεια διαθέτει συντονιστή Πολιτικής Προστασίας να μαθαίνουμε πόσα κρούσματα έχουμε ανά νομό και το αναφέρουμε αυτό διότι στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη που αναφέρει τις υποχρεώσεις του συντονιστή δεν λέει πουθενά ότι θα ενημερώνει τους πολίτες για τα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν σε βάρος τους στην Περιφέρεια  ελπίζοντας ότι ο κ. Φωτακίδης στρατηγός ε.α. θα διώξει το σκοτάδι της ενημέρωσης που επέβαλε λόγο αδιαφορίας ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος.

Ο Πρόδρομος Φωτακίδης ορίστηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ στη νεοσύστατη θέση του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και την έγκριση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά, καθήκοντα Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος ε.α. Πρόδρομος Φωτακίδης.

Έργο του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας θα είναι η υποβοήθηση του Περιφερειάρχη σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Οι αρμοδιότητές του είναι αποφασιστικού χαρακτήρα και μεταβιβάζονται σε αυτόν από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη.

Επιπλέον, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας θα εκπονεί μελέτες, θα συντάσσει εκθέσεις, θα υποβάλλει προτάσεις και θα παρέχει συμβουλές και εξειδικευμένες γνώμες σε θέματα Πολιτικής Προστασίας προς τον Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο, τις Επιτροπές της Περιφέρειας και τις υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, ενώ θα συμμετέχει στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Φωτακίδης έγινε δεκτός από τον κ. Μέτιο στο γραφείο του στην Κομοτηνή και είχαν την πρώτη τους συνεργασία. Με το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μέτιος ευχήθηκε στον κ. Φωτακίδη δύναμη καλή επιτυχία στο έργο του.