Σε αναμονή της απόφασης του δήμου Ξάνθης για τα τραπεζοκαθίσματα μετά από πρόταση της ΟΕΒΕ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Β.Ε. Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΥΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ

Με ανακοίνωση της η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης και μετά από την συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Ζερενίδη κατέθεσε τις προτάσεις της που αφορούν του επιπλέον κοινόχρηστου χώρου στο κέντρο της Ξάνθης για την χρήση τραπεζοκαθισμάτων.

Σε αναμονή των αποφάσεων της δημοτικής αρχής λοιπόν οι επαγγελματίες Καφέ – εστιατορίων της Ξάνθης

Η Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης, Μαρία Τσιακίρογλου, σε συνάντηση που είχε στις 21 Μαΐου με τον ΑντιδήμαρχοΤεχνικών Έργων, Δόμησης και Αδειοδοτήσεων, κ. Ιωάννη Ζερενίδη, αναφορικά με τη στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΥΕ συζήτησαν εκτενώςτις δυνατότητες που υπάρχουν ακολουθώντας τις νέες διατάξεις περί τραπεζοκαθισμάτων και παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου από τη Δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα, η κ. Τσιακίρογλου παρέδωσε στον κ. Ζαρενίδη μια σειρά προτάσεων ενίσχυσης των ΚΥΕ στο κέντρο της πόλης και ευρύτερα με παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες οδούς που λειτουργούν ΚΥΕ προκειμένου να εξεταστούν προς εφαρμογή από τη Δημοτική Αρχή.

Οι προτάσεις παρεμβάσεων επί των οδών για την αποτελεσματική χρήση του χώρου που δικαιούνται τα ΚΥΕ βάση διατάξεων και την αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων ως προς την κυκλοφορία,διαμορφώθηκαν σε συνεργασία της Προέδρου με τη Μηχανικό-Συγκοινωνιολόγο κ. Άννα-Μαρία Ιωαννίδου.

 

Η Πρόεδρος, Μ. Τσιακίρογλου δήλωσε σχετικά:

 

“Αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η κοινωνία μας με στόχο την επίτευξη της προφύλαξης και της ομαλής αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό SARSCoV-2, καθώς και της σταδιακής επαναφοράς της ομαλότητας στην καθημερινότητα, διαφαίνεται ο σοβαρός αντίκτυπος στις ήδη πληγείσες επιχειρήσεις, ειδικά αυτών που ανήκουν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ).

Οι προτάσεις της Ο.Ε.Β.Ε. διαμορφώθηκαν με γνώμονα την απρόσκοπτη, αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία των ΚΥΕ που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης και ευρύτερατο επόμενο χρονικό διάστημα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Αναμένουμε της αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και προσβλέπουμε στην πλήρη στήριξη του κλάδου των ΚΥΕ.”