Δήμαρχε στηρίξτε τους Ξανθιώτες παραγωγούς  οπωρολαχανικών

Με κατεπείγουσα αίτηση της η παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ με επικεφαλής τον Πασχάλη Λύρατζη,  ζητά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα της προμήθειας νωπών φρούτων και λαχανικών από τους ντόπιους παραγωγούς με δεδομένο ότι πλέον οι λαϊκές αγορές έχουν απαγορευτεί λόγω κορωναϊού με σκοπό να ενισχυθούν οι Ξανθιώτικες οικογένειες παραγωγοί αλλά και οι δομές σίτισης του δήμου Ξάνθης να προμηθευτούν φρούτα και λαχανικά αρίστης ποιότητας

Α Ι Τ Η Σ Η

ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Ξάνθης, κ. Ιωάννη Μπούτο

                                    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :  Δήμαρχο Ξάνθης

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Εδώ και ένα μήνα περίπου δεν διεξάγεται η λαϊκή αγορά στον Δήμο της Ξάνθης λόγο μέτρων αποφυγής διασποράς του covid-19, μέτρων σωστών κατά την άποψή μας .

Ήδη η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα ανακούφισης για αρκετούς επαγγελματίες. Υπάρχουν όμως οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας που δυστυχώς αναγκάζονται να πετούν την παραγωγή τους, από την στιγμή που δεν μπορούν να την διαθέσουν στην εδώ και χρόνια καθιερωμένη Λαϊκή αγορά του Σαββάτου. Προτείνουμε λοιπόν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος   ΣΥΖΗΤΗΣΗ   με    ΘΕΜΑ:

«ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ  ΙΣΟΠΟΣΗΣ  ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ».

Στόχος της ​​ πρωτοβουλίας είναι:

  • να ενισχυθούν ποιοτικά και ποσοτικά με τα φρέσκα τοπικά προϊόντα οι δικαιούχοι του προγράμματος της σίτισης,
  • να διανεμηθεί μέρος των προϊόντων σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και
  • να μειωθεί, στο πλαίσιο του ανθρωπίνως δυνατού, η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των λαϊκών αγορών σαν μέτρο πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

            ΓΙΑ ΤΗΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ  ΞΑΝΘΗ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ       ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ      

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ        ΠΑΠΑ ΣΟΦΙΑ

                                                ΚΑΦΦΕΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ