Οι γιατροί δημοτικοί σύμβουλοι της Ξάνθης, λόγω κορονοϊού, δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι με την λειτουργία του παζαριού Ξάνθης

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους οι γιατροί (διαφορετικών παρατάξεων) που τοποθετήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης με τις ψήφους των Ξανθιωτών, λόγω του κορονοϊού,

 τάσσονται κάθετα υπέρ της απαγόρευσης λειτουργίας του παζαριού. Κάτι θα ξέρουν ως επιστήμονες που είναι.

 

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν πολλές σκέψεις για λειτουργία Λαϊκής Αγοράς στην πόλη μας με σημαντικούς περιορισμούς που αφορούσαν τόπο διεξαγωγής, αριθμό παραγωγών, τρόπο διάθεσης κ.ά. με σκοπό να βρεθεί εφαρμόσιμη λύση ώστε αφενός οι δημότες να προμηθεύονται ποιοτικά αγαθά πρώτης ανάγκης αλλά και οι παραγωγοί να εξασφαλίζουν το εισόδημά τους.
Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες ο τόπος μας παρουσιάζει μία ανησυχητική συρροή κρουσμάτων COVID-19, την ώρα που όμοροι νομοί δεν εμφανίζουν ακόμη καταγεγραμμένο κρούσμα.

Ήδη σήμερα σήμανε ο κώδωνας του κινδύνου και από το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Μετά τα δύο χωριά της Καστοριάς, και ο Εχίνος τέθηκε από τις 18:00 της 25ης Μαρτίου 2020 σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες.

Η διάδοση της νόσου, ιδιαίτερα τις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Η ιδιότητά μας ως ιατροί μας επιβάλλει να είμαστε φειδωλοί σε κάθε καθησυχαστικό σενάριο και να προετοιμαστούμε για τη χειρότερη εκδοχή.

Με βάση τα ανωτέρω σας γνωστοποιούμε την κάθετη αντίθεσή μας στη λειτουργία οποιασδήποτε μορφής Λαϊκής Αγοράς (Παζαριού) στα όρια του Δήμου Ξάνθης. Καθώς το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό και καθημερινά προστίθενται νέα δεδομένα, η διάρκεια του συνιστώμενου από εμάς μέτρου αναστολής δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Με αίσθημα ευθύνης,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Γεωργιάδης Δημοσθένης, Ιατρός Γαστρεντερολόγος

Καμαρίδης Ιπποκράτης, Ιατρός Παιδίατρος-Νεογνολόγος

Παπαδόπουλος Βασίλειος, Ιατρός Παθολόγος

Σαββίδης Ματθαίος, Ιατρός Ορθοπαιδικός

Χουσεϊνογλου Τιμούρ, Ιατρός Ορθοπαιδικός