Μ. Φανουράκης. Η απολύμανση των σχολείων λόγω κορονοιού είναι χωρίς ουσία

 

Ο κορονοιός απασχόλησε το Σώμα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ το βράδυ της Δευτέρας και φυσικά το ενδιαφέρων όλων στράφηκε στην προστασία της μαθητικής κοινότητας αφού νωρίτερα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μεσολάβησε η συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας επιτροπής εκπαίδευσης.

Πριν την συζήτηση για  τον κορονοιό, άνοιξε θέμα στήριξης των ηρώων που κρατούν τα σύνορα κατά των λαθροεποίκων του Ερντογάν στον Έβρο και ερωτήθηκε ο δήμαρχος γιατί ο δήμος Ξάνθης δεν συνέδραμε  στους πολίτες, τα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό,  με δεδομένο ότι από την έναρξη της προσπάθειας των καθοδηγούμενων λαθρομεταναστών από τον Ερντογάν να παραβιάσουν τα σύνορα, ο δήμος Ξάνθης, έδειξε μία ολιγωρία δίνοντας την αίσθηση στους Ξανθιώτες ότι δεν επιθυμεί την στήριξη των ανθρώπων που πάσχιζαν νυχθημερόν να φυλάξουν τα σύνορα.

Ο Δήμαρχος απαντώντας σε σχετική παρατήρηση συμβούλου, ανέφερε ότι ο ίδιος συνομίλησε με τον δήμαρχο Ορεστιάδος και εκείνος του είπε ότι δεν χρειάζονται τίποτε.

Σε εκείνο το σημείο της συζήτησης  ο Μ. Τσέπελης δεσμεύτηκε στο Σώμα ότι όποτε ο δήμος Ορεστιάδας ζητήσει να στηριχθεί είναι έτοιμος.

Η Αρριάνα Παπαϊωάννου επέκρινε την δημοτική αρχή λέγοντας ότι δεν έγινε καμία αναφορά για την ημέρα της γυναίκας με δεδομένο ότι ο δήμος Κομοτηνής έκανε πολύ περισσότερα στο εν λόγο θέμα για να λάβει την απάντηση από τον Μ. Φανουράκη ότι λόγω κορονοιού ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μ. Φανουράκης επιστρέφοντας στην συζήτηση για τον Κορονοιό λέγοντας ότι έγινε απολύμανση στο σχολικό συγκρότημα του 12ου  σχολείου για ψυχολογικούς καθαρά λόγους και δεν απαιτείται προληπτική απολύμανση σε όλα τα σχολεία όπου σύμφωνα με τους επιστήμονες που συνομίλησε, αυτοί οι ψεκασμοί, είναι χωρίς ουσία, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε με την σύμφωνη γνώμη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας διεύθυνσης εκπαίδευσης Ξάνθης.

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο κ. Χατζηθεοδώρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε να τιμηθεί ο αείμνηστος νομάρχης Θανόπουλος ο οποίος την χρονική περίοδο 72-76 έσωσε την παλιά πόλη δίνοντας της την σημερινή της αίγλη.

Ο Μ. Τσέπελης δεσμεύθηκε ότι θα εξετασθεί το όλο ζήτημα από επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους επικεφαλής των παρατάξεων  και ειδικούς.

Οι ερωτήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σ. Μελισσόπουλο, Γιάννη Παππαχρόνη μεταφέρθηκαν σε άλλη συνεδρίαση προκειμένου να δοθεί χρόνος για εκτενείς συζήτηση του καυτού θέματος των συλλόγων και των επαγγελματιών λόγω τις ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.