Βγάζει την γλώσσα στην Ευρώπη ο Ερντογάν: «Οι πρόσφυγες δεν είναι δικό μας πρόβλημα»

Με δεδομένο το στρίμωγμα του στην Συρία, στην Λιβύη τα πράγματα δεν πάνε καλά και η μεταβολή των ψηφοφόρων στο εσωτερικό της Χώρας του,  ο Ερντογάν ψάχνει με μανία μία λύση στο πρόβλημά του.

Η εύκολη λύση και αυτήν την φορά η Ελλάδα που ζει ακόμη στο ροζ συννεφάκι της εξουσίας.

Ο Ερντογάν άνοιξε σε πρώτη φάση τους “κρουνούς” της παράνομης μετανάστευσης και μεταφέρει στα Τουρκιοελληνικά σύνορα τον κάθε πικραμένο που δεν περνάει καλά στην πατρίδα του, ποντάροντας σε δύο αποτελέσματα.

Το πρώτο είναι να απασχολήσει την Ελλάδα όσο περισσότερο γίνεται με άγνωστο σκοπό-άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι Τούρκικα ντρόουν κατέγραφαν καρέ καρέ τον μίνι εμφύλιο που ξέσπασε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για τα μάτια των λαθρομεταναστών…

Και το δεύτερο είναι να τύχη μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης από την Ευρώπη.

Όπως και να έχει το πράγμα η Ελλάδα για μία ακόμη φορά είναι μπλεγμένη στην μέγγενη που ακούει στο όνομα Τουρκία και αυτήν την φορά η επικοινωνιακή πολιτική δεν περνάει.

Αντί ο Μητσοτάκης να συνομιλεί με τους Ευρωπαίους Εταίρους η οποίοι κοιτάνε την πάρτι τους, καλό θα είναι να οργανώσει την χώρα που κυβερνά για κάθε ενδεχόμενο.

ΑΡΘΡΟ

Την ώρα που η Ελλάδα αυστηροποιεί την φύλαξη στα σύνορά της τόσο τα χερσαία όσο και τα θαλάσσια, την ώρα που οικογένειες με μικρά παιδιά συνωστίζονται στην τουρκική πλευρά των συνόρων στις Καστανιές του Έβρου ο Ερντογάν παραδέχεται ότι όλα γίνονται επίτηδες και έχουν οργανωθεί από τον ίδιο!

Και πόσο πιο επίσημη πηγή από τον διευθυντή της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Ο άνθρωπος του Προέδρου είπε: «Η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η απόφασή της να επιτρέψει σε ορισμένους από τα εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξενεί να περάσουν στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Δύση». Και δεν έμεινε μόνο εκεί στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Είπε: «Οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης και επίσης του κόσμου» και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους, αφού δεν έλαβε επαρκή βοήθεια για τη φιλοξενία 3,7 εκατομμυρίων σύρων προσφύγων.

Η εικόνα αυτή την ώρα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκία είναι αυτή και εδώ και πολλές ώρες μεταδίδεται παντού ζωντανά. Νωρίτερα δεν έλειψαν και εντάσεις όταν κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα παράνομα και ήρθαν αντιμέτωποι με ρίψη χημικών. Αυτήν την ώρα και όσο θα πέφτει η νύχτα κάποιοι έχουν ανάψει φωτιές για να ζεσταθούν.