Οι μικρές αλλαγές που θα μεταμορφώσουν το σαλόνι σας

Το σαλόνι είναι ένας χώρος στον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν ένα σημαντικό μέρος της ημέρας τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι διακοσμημένο σύμφωνα με το προσωπικό γούστο του καθένα προκειμένου να αποπνέει χαλαρότητα και ο ιδιοκτήτης του να μπορεί να ξεκουραστεί σωματικά και ψυχολογικά όταν βρίσκεται σε αυτό. Ανάλογα με το budget που διαθέτετε υπάρχουν ορισμένες αλλαγές τις οποίες μπορείτε να πραγματοποιήσετε στο σαλόνι σας ώστε να το ανανεώσετε εύκολα και να νιώθετε καλύτερα μέσα σε αυτό.

Αναμφίβολα, η νούμερο ένα κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να μελετήσετε το χώρο σας και το μέγεθός του ώστε να δείτε ποια έπιπλα ταιριάζουν περισσότερο σε αυτόν και σε ποιο ακριβώς μέγεθος. Όταν τα έπιπλα δεν είναι σωστά τοποθετημένα, είναι πιθανό να καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο απ’ όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να σας περιορίζουν. Έτσι, το σαλόνι σας θα μεταμορφωθεί και θα υπάρχει από εδώ και πέρα επαρκής χώρος ώστε να τοποθετήσετε ό, τι άλλο χρειάζεστε.

Εάν επιθυμείτε το σαλόνι σας να είναι ένας δικός σας προσωπικός χώρος, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε σε κάδρα ή κορνίζες τις φωτογραφίες σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δεν έχετε παρά να τα κρεμάσετε στον τοίχο ή να τα τοποθετήσετε σε κάποια τραπεζάκια ώστε να τα βλέπετε ανά πάσα στιγμή και να νιώθετε οικειότητα. Εάν δε, επιλέξετε να τα εκτυπώσετε σε ασπρόμαυρο χρώμα, σίγουρα θα δώσετε μία καλλιτεχνική και ρομαντική νότα στο χώρο.

Εάν επιθυμείτε μία ανανέωση στο χώρο του σαλονιού σας αλλά δεν είστε σίγουροι ποια μπορεί να είναι αυτή, μπορείτε απλά να βάψετε τους τοίχους του. Προκειμένου να μη σας δεσμεύσει, μπορείτε να επιλέξετε ένα ουδέτερο χρώμα για την πλειονότητα των τοίχων και ένα πιο έντονο για έναν ή δύο τοίχους. Μία ταπετσαρία αποτελεί επίσης μία καλή επιλογή για μερικούς από τους τοίχους του σαλονιού σας.

Τα έπιπλα και ειδικότερα οι καναπέδες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για τη συνολική εικόνα του σαλονιού σας. Εάν έχετε ανάγκη μία ανανέωση των επίπλων σας, μπορείτε αρχικά να τα αντικαταστήστε ή απλά να τοποθετήσετε κάποια ριχτάρια πάνω στους καναπέδες σας. Τα ριχτάρια σε ένα διαφορετικό χρώμα θα τους δώσουν νέο αέρα και θα τους κάνουν να δείχνουν σαν καινούριοι.

Μία πολύ απλή και οικονομική επιλογή που έχετε ώστε να ανανεώσετε το σαλόνι σας είναι να τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του φυτά. Τα τελευταία μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε σε μικρές ή μεγαλύτερες γλάστρες, είτε να τα κρεμάσετε από το ταβάνι σε μία γωνιά του σαλονιού.

Οι επιλογές που έχετε ώστε να ανανεώσετε το σαλόνι σας είναι αμέτρητες. Για αυτό και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όποιο έπιπλο ή διακοσμητικό αντικείμενο επιθυμείτε για την ανανέωση του σαλονιού σας, θα το βρείτε στα έπιπλα maison.gr.