Τηλεφωνική επικοινωνία Τράμπ – Ερντογάν – προς Κοσσοβοποίηση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου;

 

Δεν ξέρω τι κατάλαβαν οι κυβερνητικοί φωστήρες τύπου Πέτσα, αλλά, διαβάζοντας την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, το συμπέρασμα σε ότι αφορά τις σχέσης Τουρκίας Ελλάδος ήταν πιο ξεκάθαρο από ποτέ.

Είδαμε τον κ. Πέτσα να λέει στο press room ότι πάνω κάτω οι Αμερικάνοι είπαν στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις.

Μέγα λάθος, η φράση του κ. Τράμπ είπε ξεκάθαρα «βρείτε» τα.

Δηλαδή ο Τούρκος θέλει το μισό Αιγαίο και εμείς να τα βρούμε μαζί του.

Για τους Αμερικάνους, είναι αδιάφορο αν η Ελλάδα έχει τα δίκια της.

Τους Αμερικάνους τους νοιάζει η Ελλάδα να συμφωνήσει να βρει το δίκιο της σύμφωνα με το δίκιο που θέλει η Τουρκία.

Τώρα πώς ο κ. Πέτσας κατάλαβε ότι αυτή ήταν παρέμβαση των Αμερικάνων υπέρ της Ελλάδος, εμείς δεν το καταλάβαμε.

Μάλλον προσπάθησε να ταΐσει και άλλο σανό τύπου ΣΥΡΙΖΑ στους Έλληνες, οι οποίοι, ενώ βλέπουν ότι στον οικονομικό τομέα κάτι πάει να στρώσει, αλλά η αγορά κρατιέται «μαγκωμένη» στην λογική αν θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία ή δεν θα γίνει.

Πόλεμος εννοείται ότι είναι και ο λαθρο-πόλεμος – προπομπός της Τουρκίας- και μάλλον, από αυτό πρέπει να ξεκινήσει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη γιατί βλέπουμε την Τουρκία να κερδίζει τον πόλεμο χωρίς να ρίξει ούτε μία ντουφεκιά.

Η Τουρκία ότι δεν κατάφερε τόσα χρόνια στην Θράκη, δηλαδή να την «ανεξαρτητοποίηση» τύπου Κοσσόβου γιατί οι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι κάτοικοί της, δεν θέλουν τον εξ ανατολάς νταβατζή στο σπίτι τους, όμως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου το πράγμα μπερδεύετε αφού ο λαθροεπικισμός υπερβαίνει κατά πολύ τον γηγενή πληθυσμό. Άραγε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν βλέπει ότι αυτοί οι άνθρωποι το λιγότερο σε μία πενταετία θα ζητήσουν ανεξαρτητοποίηση τύπου Κοσσόβου;

Ή μήπως ας περάσουμε αυτήν την τετραετία και μετά βλέπουμε;