Την πίτα τους έκοψαν οι κυνηγοί της Ξάνθης

Σερραίος Λοΐζος: «Είμαστε διαχειριστές του Περιβάλλοντος»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Σύλλογος κυνηγών Ξάνθης στα γραφεία τους, έκοψαν παρουσία πολλών κυνηγών και φίλων, την πατροπαράδοτη πίτα τους.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δ. Γαλανόπουλος, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Κ. Κουρτίδης και ο αντιδήμαρχος Μ. Φανουράκης.

Ο πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Λοΐζος Σερραίος, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την παρουσία των κυνηγών στην κοπή της πίτας και αφού ευχήθηκε σε όλους υγεία και ασφαλή κυνήγια, έκανε αναφορά για τους παρόντες αυτοδιοικητικούς οι οποίοι είναι μέλη του συλλόγου και εκπροσωπούν την κοινωνία.

Μήνυμα στους λαθροθήρες και τους «οικολόγους»

Ακολούθως ο πρόεδρος των κυνηγών Σερραίος Λοίζος ανέφερε ότι ουσιαστικά οι μόνοι πραγματικοί οικολόγοι είναι οι κυνηγοί διότι οι δραστηριότητες τους στο περιβάλλον είναι όλες τις εποχές του χρόνο ασχέτως αν το ο χρόνος κυνηγιού των θηραμάτων είναι συγκεκριμένος και εξειδικεύοντας αυτήν την θέση ανέφερε ότι μπορεί το κυνήγι να σταματά στις 29 Φεβρουαρίου όμως οι κυνηγοί είναι στο ύπαιθρο είτε εκπαιδεύοντας τα σκυλιά τους είτε ως εθελοντές πυροπροστασίας είτε εκτρέφοντας τα θηράματα στο καταφύγιο βοηθώντας έτσι την ανανέωση των θηραμάτων.

Κάνοντας αναφορά στην διαχείριση του περιβάλλοντος ο κ. Σερραίος, ανέφερε ότι συντελούν σε ένα μεγάλο ποσοστό στην σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος, κάνοντας αναφορά στην πανώλη των χοίρων όπου κλήθηκε άμεσα η συνδρομή τους καθώς και στην αναφορά των λύκων οι οποίοι από προστατευόμενο είδος, αυξάνετε ο πληθυσμός τους ανεξέλεγκτα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Προς το παρών, σημείωσε ότι δίνονται οι σχετικές αναφορές στα αρμόδια όργανα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής ένωσης, όπου θα κληθούν και πάλι οι κυνηγοί να ρυθμίσουν το όλο θέμα ανεξάρτητα αν κάποιοι από τις οικολογικές οργανώσεις δεν ήθελαν τους κυνηγούς σαν διαχειριστές του περιβάλλοντος.

Όπως σημείωσε, μελανό σημείο στην προσπάθεια της διαχείρισης του περιβάλλοντος είναι οι λαθροθήρες, όπου ο κυνηγετικός σύλλογος, με ίδια μέσα, όρισε και πληρώνει θηροφύλακες για την πάταξη της λαθροθηρίας σημειώνοντας ότι στην περιοχή μας, οι λαθροθήρες είναι λίγοι και γνωστοί και κάποια στιγμή θα κάνουν το λάθος τους.

Θύμισε στους παρισταμένους ότι 8 Φεβρουαρίου ο σύλλογος θα έχει τον ετήσιο χορό του στο κέντρο «Απόλλων»

Νίκος Ευφραιμίδης: Είμαστε δίπλα σας

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδης, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στους κυνηγούς, έκανε αναφορά για την παρουσία των κυνηγών στο πλευρό της Πολιτικής Προστασίας και την στήριξη στην κοινωνία για την αφρικανική πανώλη που κινδυνεύουν με αφανισμό περιουσιακά στοιχεία και ζωικές μονάδες από την πιθανή εξάπλωση της στην Ξάνθη, δεσμευόμενος ότι θα είναι στο πλευρό τους.

Δ. Γαλανόπουλος: «Συγχαρητήρια στο ΔΣ των κυνηγών για τα επιτεύγματα και τις προσπάθειες»

Στην συνέχεια ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δ. Γαλανόπουλος, πήρε τον λόγο και αφού ευχήθηκε υγεία και καλά κυνήγια, δεσμεύθηκε ότι θα είναι στο πλευρό τους.

Συνεχάρη το Δ.Σ. για τις άοκνες προσπάθειες του προκειμένου το κυνήγι να είναι πεδίο διαχείρισης περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι το θέμα του υπερπληθυσμού των λύκων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο με την συνεργασία της Ομοσπονδίας πρέπει να ελεγχθεί και την χαρακτήρισε σαν μάστιγα, ζητώντας αυτό να περάσει στο αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ληφθούν μέτρα όπως στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Μ. Φανουράκης: «Έχετε τις ευχές και την στήριξη του δημάρχου»

Ακολούθως ο αντιδήμαρχος οικονομικών Μ. Φανουράκης, μετέφερε στους κυνηγούς τις ευχές του δημάρχου, εξαγγέλλοντας την εγγραφή του κυνηγετικού συλλόγου στο μητρώο των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου που ετοιμάζεται και φυσικά βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τον γραμματέα του συλλόγου, σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται όχι για χορούς και πανηγύρια, αλλά για έρευνες που θα γίνουν, όπως προαναφέρθηκε με την παρουσία των λύκων και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία, σημειώνοντας ότι το κυνήγι συμπεριλαμβάνει μία αλυσίδα επαγγελμάτων τονίζοντας ότι ο δήμος θα είναι στο πλευρό τους.

Κ. Κουρτίδης: «Το κυνήγι είναι μέσα στον άνθρωπο»

Ακολούθως ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κ. Κουρτίδης αφού ευχήθηκε στους κυνηγούς, αναφέρθηκε στην σχέση ανθρώπου και κυνηγιού σημειώνοντας ότι στην αρχή, το κυνήγι και η διαχείριση του ήταν θέμα επιβίωσης τους ανθρώπου, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος για 30.000 χρόνια ήταν κυνηγός και μετά έγινε τροφοσυλλέκτης και γεωργός.

Αυτός είναι ο λόγος που οι κυνηγοί αγαπούν την ελευθερία και την χαρά της ζωής και κυρίως είναι πιστοί στα θεία, σημειώνοντας ότι ακριβώς αυτά μεταφέρονται στα άξια μέλη του κυνηγετικού συλλόγου μέχρι σήμερα και συνεχίζεται μία άξια παράδοση, τονίζοντας ότι η περιφέρεια, θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα τους και τους σκοπούς των κυνηγών.