Τελικά από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που θυμήθηκε να κάνει αντιπολίτευση, μάθαμε ότι στην Ξάνθη υπάρχει η δυνατότητα από το Νοσοκομείο να στηριχθούν συμπολίτες μας από το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής, ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης βάλλει κατά της προηγούμενης διοίκησης του νοσοκομείου ο οποίος μάλιστα ήταν δική τους επιλογή. 

Προφανώς η νέα Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης δεν γνωρίζει ακόμη προς τα που πέφτει το γραφείο της άρα τα βόλια προς το παρών δεν την αγγίζουν όμως, πέρα από τον αντιπολιτευτικό χαρακτήρα της ανοιχτής επιστολής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, είναι καλό εφ όσον αυτή η δομή υφίσταται ακόμη, η νέα Διοικητής να επιληφθεί του θέματος και να λειτουργήσει. 

H πόλη μας διαθέτει εδώ και χρόνια ένα πραγματικό στολίδι, το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ).  Στο Κέντρο αυτό από την κατασκευή του δημιουργήθηκε θεραπευτική πισίνα που μπορούσε να εξυπηρετήσει τα άτομα που χρήζουν βοήθειας και θεραπείας. Ωστόσο η πισίνα αυτή δεν λειτούργησε ποτέ. Αν και επικαλέστηκαν την κρίση και την περιστολή των δημόσιων δαπανών, για τη μη λειτουργία της, ωστόσο και στα χρόνια της «ευμάρειας» η πισίνα ήταν κλειστή. Εύλογα αναρωτιέται κανείς ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν οι διάφορες διοικήσεις του Νοσοκομείου, αφού εκεί υπάγεται.

Στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε μια σοβαρή και συστηματική προσπάθεια, με τη βοήθεια της 4ης ΥΠΕ αλλά και την τεράστια συμβολή του Δ΄ΣΣ, για την ανακαίνιση ολόκληρης της δομής. Η δεξαμενή επισκευάστηκε, ο αχρηστευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός της αντικαταστάθηκε και γέμισε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Ωστόσο οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη δεν κατάφεραν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών.

Η ευθύνη του προηγούμενου διοικητή είναι σοβαρή καθώς δεν προχώρησε στη στελέχωση του Κέντρου με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει στη λειτουργία της.

Η ανησυχία και το ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και την τύχη αυτής της δημόσιας δομής Υγείας.