Ο δήμος Ξάνθης θα ετοιμάσει μέχρι τον Σεπτέμβριο 12 αίθουσες διδασκαλίας για την προσχολική αγωγή. Ευτυχώς που δεν είναι πρωταπριλιά. Τι γίνεται με τον πρώτο παιδικό;

Εμμέσως πλην σαφώς, ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης,  επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουν. Ότι δηλαδή είναι δύσκολο να ετοιμάσει 12 αίθουσες για την προσχολική αγωγή μέχρι τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά όμως,  δεσμεύθηκε στην Δ.Ο.Ε. ότι θα … τις ετοιμάσει ενώ παράλληλα κρατά κλειστό τον πρώτο παιδικό σταθμό απέναντι από το Αμοιρίδιο ακολουθώντας και αυτός τα βήματα του Χ. Δημαρχόπουλου. Ο οποίος Δημαρχόπουλος επειδή ήθελε να αγοράσει καινούριο παιδικό, έκλεισε τον παλιό χωρίς καμία σοβαρή δικαιολογία, όπως τουλάχιστον λένε οι ιδιώτες μηχανικοί. Προφανώς οι δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί του δήμου, γνωρίζουν πιο πολλά από τους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα.

Εμείς απλά να θυμίσουμε στον κ. Τσέπελη ότι η προσχολική αγωγή και οι 12 αίθουσες διδασκαλίας δεν είναι απευθείας αναθέσεις για  φωτάκια στην πόλη .

Ο δήμαρχος στο Δελτίο τύπου που απέστειλε λέει τα εξής:

Η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στον Δήμο Ξάνθης.

Με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη  και τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Φανουράκη, συναντήθηκε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της Δ.Ο.Ε  για τη διερεύνηση των θέσεων και των υποδομών, σε Δήμους της χώρας,   που εντάσσονται στην  τρίτη φάση εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης διαβεβαίωσε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ότι,  πρόθεση της νέας Δημοτική Αρχής είναι η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, ξεπερνώντας την αρνητική στάση του Δήμου κατά  το παρελθόν, ενώ αναφέρθηκε σε δυσκολίες που αντικειμενικά υπάρχουν στις σχολικές υποδομές στην Ξάνθη.

Η αξιοποίηση 12 αιθουσών στον Δήμο Ξάνθης, σημείωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  είναι στις  άμεσες προτεραιότητες,  ώστε τη νέα σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο του 2020,  να είναι δυνατή η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στον Δήμο Ξάνθης.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και ο Δήμος Ξάνθης, όλο το επόμενο διάστημα θα είναι σε άμεση επαφή ώστε,  να υπάρχει σαφής εικόνα των ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την υλοποίηση της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.