ΞΑΝΘΗ, οδός Παπανδρέου. Τσαντάκηδες με μηχανή, της έκλεψαν την τσάντα από ώμο- Ήθελε να πληρώσει το δάνειο της η άτυχη γυναίκα

Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Οδός Ανδρέα Παπανδρέου, ώρα 18.30 το απόγευμα του Σαββάτου. Αμέριμνη γυναίκα βαδίζει στο πεζοδρόμιο με κατεύθυνση το σπίτι της. Στον δρόμο επικρατεί σχεδόν το απόλυτο σκοτάδι μιας και ο δήμος Ξάνθης προτιμά να φωτίζει την κεντρική πλατεία του φαίνεσθαι, αλλά την περιφέρεια της πόλης την αφήνει θεοσκότεινη με αποτέλεσμα οι κλέφτες και οι κακοποιοί να κυκλοφορούν στους δρόμους κάνοντας κακό στους Ξανθιώτες προστατευμένοι από το σκοτάδι

Η σκηνή, χωρίς υπερβολή, θυμίζει θρίλερ μιας και μία αραιή ομίχλη συμπλήρωνε το σκηνικό τρόμου που έμελλε να ξετυλιχθεί σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Όπως μας περιέγραψε την ληστεία που συνέβη ακριβώς στο δρόμο κάτω από το διαμέρισμα του, ο αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο μπαλκόνι του,  ξαφνικά εμφανίσθηκε από το πουθενά μία μηχανή με δύο τύπους, της αρπάζουν την τσάντα από τόν τον ώμο και με μεγάλη ταχύτητα έστριψαν προς τα νεκροταφεία ή  το … Δροσερό.

Από εκεί και πέρα συνειδητοποιεί κανείς το δράμα της οικογένειας όταν μέσα στην τσάντα ήταν η πολύτιμη δόση του δανείου.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος και κάλεσε το «100» οι εγκληματίες έδρασαν αριστοτεχνικά.

Όταν ήρθαν σε λίγο χρόνο οι αστυνομικοί,  απλά  έπραξαν τα «τυπικά». Δηλαδή κατέγραψαν το γεγονός και συνέχισαν την βάρδια τους μιας και σχεδόν κάθε λεπτό το έγκλημα παραμονεύει στους σκοτεινούς δρόμους της Ξάνθης και αν αυτό δεν είναι υπερβολή είναι κοντά στην αλήθεια.

Οι αστυνομικοί έφυγαν και άφησαν πίσω τους το θύμα να φωνάζει με απόγνωση πώς θα πληρώσει τώρα το δάνειο του σπιτιού της.

Οι εγκληματίες, οι κλέφτες, θα κάνουν Χριστούγεννα με τον ιδρώτα της οικογένειας που μεταφράστηκε σε αμοιβή και που θα πλήρωνε το δάνειο της οικογένειας.

ΤΡΑΓΙΚΟ να μην είναι ασφαλής ο Ξανθιώτης μέσα στο σπίτι του.