Το Κέντρο κοινότητας Ξάνθης που είναι;

Διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου του κ. Μέτιου που λέει ότι θα διατεθούν συνολικά 15 εκατομμύρια για να στηριχθούν τα κέντρα κοινότητας των δήμων πλην της Ξάνθης. Τουλάχιστον δεν το είδαμε στην ανακοίνωση. Γιατί λοιπόν η Ξάνθη δεν είναι μέσα στην χρηματοδότηση από την Περιφέρεια;

Θα βοηθούσε μία απάντηση από τους εδώ υπεύθυνους.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες δομές στήριξης της κοινωνίας, μένουν στα χαρτιά αφού δεν υπάρχει μετρήσιμο αποτέλεσμα. Αυτό που τελικά μένει από την σπατάλη των χρημάτων των προγραμμάτων είναι οι φωτογραφίες των πολιτικών ταγών της περιφέρειας και τίποτε άλλο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ στα Κέντρα Κοινότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας

Τα 15 εκατομμύρια ευρώ θα ξεπεράσει η συνολική χρηματοδότηση των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου για αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων προς τις συγκεκριμένες δομές.

Η αύξηση της χρηματοδότησης, που θα γίνει με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, θα επιτρέψει την επέκταση του χρόνου λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας, την αύξηση του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά και την αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων.

Ήδη οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν στην αύξηση της χρηματοδότησης για τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, συνολικού ύψους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν υπογραφεί από τον κ. Περιφερειάρχη, με τις υπόλοιπες να έπονται στις αρχές του επόμενου έτους.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινότητας Δράμας με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου και είχε ενημέρωση για τη λειτουργία του από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κοινωνικής πολιτικής και δημόσιας υγείας κ. Αλέξανδρο Παναγιωτίδη.