ΤΟ ΨΕΜΑ, ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΟΤΙ «ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ»

Με λύπη διαβάζουμε σε μερίδα του τοπικού τύπου ψευδείς δηλώσεις του κ. Απόστολου Αγκόρτζα, που με απύθμενο θράσος προσπαθεί να ρίξει «λάσπη» στην λειτουργία του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Όπως ότι δήθεν:

  1. Οι συνεδριάσεις των Επιτροπών του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης συνέπιπταν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
  2. Ότι δήθεν «μήπως τυχόν υπάρχει κάτι άλλο στη μέση και θέλαμε να αποφύγουμε την παρουσία του ενοχλητικού»…
  3. «Είχα στεναχωρήσει, στο προηγούμενο Δ.Σ., τον κ. Μωραΐτη με ερώτηση μου» (εννοεί την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση.
  4. «Μήπως λοιπόν επειδή έρχονται καινούρια προγράμματα από την Ε.Ε. θα ήταν κακή η παρουσία κάποιου που ρωτούσε;»
  5. «Δεν ξέρω όμως αν αξίζει τον κόπο να κάνεις ερωτήσεις σε ανθρώπους που συναινούν σε όλα μεταξύ τους. Ουσιαστικά ούτε και αντιπολίτευση υπάρχει στο συμβούλιο. Είναι φοβερά περίεργο να συμφωνούν όλοι εκεί μέσα».

 

Απαντούμε λοιπόν:

  1. Στη συγκεκριμένη διετία 2018-’19, σε καμία από τις δύο Επιτροπές (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής) δεν συμμετείχε. Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης δεν συνέπεσε με συνεδριάσεις Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης, παρά μόνο στις 29/7/2019, όμως το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε στις 15:00 και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στις 19:30. Και αυτό συνέβαινε διότι πάντα επικοινωνούσα με τον κ. Δρεμσίζη ώστε να μην συμπέσουν την ίδια ημέρα και ώρα για να διευκολύνουμε τον κ. Αγκόρτζα.
  2. Η μόνη ενόχλησή μας ήταν η απουσία του, η απαξίωση του θεσμού, η μη εκπροσώπηση των συναδέλφων που τον τίμησαν τον ίδιο και τον συνδυασμό μας με την ψήφο τους.
  3. Καταρχήν στην προηγούμενη θητεία που ήταν στην αντιπολίτευση η παρουσίες του στα 6 χρόνια, ήταν ελάχιστες και δεν θυμάμαι να μου είχε ενοχλήσει με καμία ερώτηση του (υπάρχουν τα πρακτικά).
  4. Στα ευρωπαϊκά προγράμματα το Επιμελητήριο Ξάνθης είναι πρώτο σε ολόκληρη την Ελλάδα, εδώ και 15 χρόνια. «Τρέχουν» ήδη 5 ευρωπαϊκά προγράμματα. Πώς όμως θα το γνωρίζει αυτό, όταν απουσιάζει από τις συνεδριάσεις; Για να ρωτήσει θα πρέπει να είναι παρόν κάποιος!
  5. Πώς γνωρίζει ότι συμφωνούμε σε όλα, εφόσον είναι ΑΠΩΝ! Σαφώς και υπάρχουν διαφωνίες σε ένα δημοκρατικό όργανο. Γιατί όμως είναι κακό, αυτοί που μάχονται για το συμφέρον του τόπου, να μην συνεννοούνται και να μην συνεργάζονται;

 

Ο προσωπικός εγωισμός ενός μέλους μιας παράταξης το οποίο είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. κ. Αγκόρτζα, για μας είναι απαράδεκτος, γιατί όλοι οι συνάδελφοι έχουν άποψη, θέση, προτάσεις και έτσι μπορούμε να πετύχουμε τον γενικό σκοπό που υπηρετούμε και είναι για όλους μας ένας. Να βοηθήσουμε το επιχειρείν και τον τόπο μας να πάει μπροστά.

 

Η σιωπή κ. Αγκόρτζα είναι χρυσός!

 

Το μόνο το οποίο δικαιούσαι να κάνεις είναι να ζητήσεις δημόσια συγνώμη σε αυτούς που σε εμπιστεύθηκαν και σε έβαλαν στο συνδυασμό τους και αυτούς που σε τίμησαν με την ψήφο τους και σε έστειλαν στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης να τους εκπροσωπείς.

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ