Δημόσιο ευχαριστήριο για την Γιορτή της Αγίας Αικατερίνης του Γηροκομείου Ξάνθης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Ξάνθης “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” , ευχαριστεί και δημοσίως όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί και φέτος ο διήμερος εορτασμός της προστάτιδας του Ιδρύματος Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Ιδρύματος την Κυριακή  24 και την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019.

Επίκεντρο του Εορτασμού στην πόλη της Ξάνθης, ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ». Την Κυριακή 24η Νοεμβρίου 2019 στις 18:00 το απόγευμα , εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, με την συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως, του Προέδρου, του Διοικητικού Συμβουλίου, των ηλικιωμένων, των εργαζομένων, των εθελοντών του Ιδρύματος και πλήθος κόσμου.

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού, έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου τόσο εντός του χώρου του Γηροκομείου, προς αγιασμό των Γερόντων όσο και πέριξ αυτού. Μετά το Πέρας της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου, τίμησαν ως την «ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΕΤΟΥΣ 2019», την κ. Αικατερίνη Καραογλάνη για την καθημερινή σχεδόν, εθελοντική και με πολλή αγάπη φροντίδα της προς τους Ηλικιωμένους.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Δευτέρα  25η Νοεμβρίου 2019 , εψάλη ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος  με την παρουσία των Αρχόντων του Τόπου, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και των Τροφίμων του Ιδρύματος και πλήθος κόσμου.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε Δεξίωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και προσφορά νηστίσιμου εδέσματος προσφορά της Λιμενικής Αρχής του Πόρτο Λάγους.

 

 

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλία Ασκαρίδη για  την ευγενική διάθεση της φιλαρμονικής του Δήμου Ξάνθης, η οποία μας συνόδευσε κατά τη διάρκεια της λιτανείας.

 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης κ.Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο υποδιοικητής του Δ’ΣΣ υποστράτηγος Αλέξανδρος Τσιρίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Σάββας Μελισσόπουλος, ο Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης, ο Λιμενάρχης Πόρτο Λάγος Απόστολος Κυλίτσης, η πρόεδρος της φιλανθρωπικής επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης» κ. Βούλα Αντωνιάδου, η πρόεδρος Πελαγία Βώβου -Πανάρετου και τα μέλη του γυναικείου τμήματος “AHEPA” Ξάνθης «ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ-ΑΡΣΙΝΟΗ», ο πρόεδρος των Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης κ. Θεοφάνης Καραμπιμπέρης.

 

Στους καθιερωμένους πλέον διήμερους εορτασμούς για την προστάτιδα Αγία μας αρωγοί και συμπαραστάτες μας ήταν πολλοί μεμονωμένοι εθελοντές που βοήθησαν πριν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εξυπηρετώντας όσο μπορούν καλύτερα όλους εκείνους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερη ήταν η ανταπόκριση επαγγελματιών της πόλης μας που εν μέσω οικονομικής κρίσης προσέφεραν στη γιορτή μας. Με τη χειρονομία τους αυτή συμπαραστέκονται και κάνουν το έργο της σημερινής διοίκησης ευκολότερο, η οποία προσπαθεί πάντα για την καλύτερη αξιοποίηση όλων αυτών των προσφορών. Είναι για μας πραγματικά ιδιαιτέρως σημαντικό ότι συνδράμουν με τον τρόπο τους και συνήθως από το υστέρημά τους, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας, για να επιβιώσει και να «σταθεί» το ίδρυμα και να είναι ακόμη καλύτερη και αξιοπρεπέστατη η διαμονή των παππούδων και των γιαγιάδων μας στα στερνά τους χρόνια.

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Για το Δ.Σ.

 

 

 

Ο Γεν.Γραμματέας

     
Ιωάννης Παπαχρόνης   ΧαλήλΚαράνταη