Θα πρέπει να συγχαρούμε την Κοινότητα Ιάσμου η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία και στα πλαίσια της νομοθεσίας προσπαθεί να απαλείψει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην Διαλαμπή και το Μωσαικό από τους αγριόχοιρους και τους ημίαιμους χοίρους, των οποίων ο πληθυσμός έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και σύμφωνα με την νομοθεσία θα οργανωθούν με την ευθύνη του δασαρχείου ομάδες κυνηγών με οπλισμό για την μείωση των ατόμων.

Σε αντίθεση με τον δήμο Τοπείρου, όπου και στην δική του περιοχή εδώ και χρόνια υπάρχει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού και ποιο συγκεκριμένα στην περιοχή Κοτζά Ορμάν, αυτός ή η κοινότητα δεν προκάλεσαν την αντίδραση του δασαρχείου όπου μπορεί με βάση τον νόμο να επιβάλει τον νόμο για την μείωση του αριθμού.

Είναι λογικό όταν ο δήμαρχος ασχολείται με το να κυνηγάει τους υπαλλήλους του γιατί οι στενοί συγγενείς του συμμετέχουν στις εκλογές σε αντίπαλες παρατάξεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κοινότητας Ιάσμου: Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά χωριά του Δήμου μας από την εισβολή αγριόχοιρων οι οποίοι καταστρέφουν καλλιέργειες,αλλά και την πιθανή εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην περιοχή μας ,τα χωριά που πλήττονται στην κοινότητά μας είναι η Διαλαμπή και το Μωσαϊκό.

Σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Δασών Ν.Ροδόπης κ.Βασιλειάδη,βεβαιώθηκε πως η υπηρεσία λαμβάνει μέτρα σύμφωνα με το ΦΕΚ: «Δίωξη αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων σε αγροτικές και λοιπές περιοχές»

https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2019/08/71418_545_2019.pdf

 ως εξής :

Δημιουργούνται ειδικά συνεργεία ελεγχόμενης δίωξης από συλλόγους κυνηγών τα οποία θα δράσουν στα μέρη που χρειάζεται,υπό την εποπτεία της υπηρεσίας.

Εκεί που δεν μπορούν να παρέμβουν,είναι τα καταφύγια των ζώων,λόγω έλλειψης ειδικής επιστημονικής ή τεχνικής αιτιολόγησης.