Είναι ότι χειρότερο για έναν «νορμάλ» άνθρωπο, ο οποίος απλά έχει την ατυχία να μένει στις παρυφές του Πούρναλικ το οποίο έχει τα δικά του «ήθη και έθιμα» όπως αρέσκονται να λένε κόντρα στην γαλήνη των γειτόνων.

Δηλαδή σηκώθηκε το πρωί ο άνθρωπος, πήγε στην εκκλησία να ανάψει ένα κεράκι, πήγε μία βόλτα στην Κυριακάτικη λαϊκή του Πόρτο Λάγος και κατέληξε στο λιμάνι των Αβδήρων με την παρέα του για να απολαύσει το τσιπουράκι του και σαν νοικοκύρης, χωρίς να ενοχλεί κανέναν, επέστρεψε στο σπίτι του κοντά στο απόγευμα και μόλις ξάπλωσε στον καναπέ να χαλαρώσει λίγο, οι καλοί του γείτονες, με την ζωντανή μουσική  στην διαπασών απλά θέλουν να γλεντήσουν υποχρεώνοντας τον γείτονα να μην ησυχάσει Κυριακή απόγευμα, ημέρα του Θεού  και να αναρωτιέται τίνος αμαρτίες πληρώνει αφού μέσα στο σπίτι του κλειδαμπαρωμένος, η μουσική να του τρυπάει τα τύμπανα.

Τι χρωστάει ο πολίτης που έχει την ατυχία να μένει στις παρυφές του Πούρναλικ όπου δυστυχώς η ισονομία ξέχασε να περάσει και τα αρμόδια αστυνομικά όργανα δεν εφαρμόζουν τον νόμο που απαγορεύει στους πολίτες να ηχο – ρυπαίνουν μέσα στον αστυκό ιστό πέραν τον 50 ντεσιμπέλ;

Σαφώς και φταίει ο ίδιος ο πολίτης που τώρα γκρινιάζει γράφοντας την δική του μαρτυρική ιστορία, όπως και των περισσότερων μη γλεντζέδων γειτόνων νοικοκυραίων, γιατί δυστυχώς ψήφησε όπως και οι περισσότεροι γείτονες, πολιτικούς οι οποίοι προκειμένου να απολαμβάνουν τα καλά της εξουσίας με την δική τους ψήφο, απλά δείχνουν ανοχή στην καταστρατήγηση του νόμου.

Άρα η ψήφος του Πουρναλικιώτη και κάθε Πουρναλικιώτη μετράει διπλή γιατί αυτός που επιλέγει να ψηφίσει του επιτρέπει να παρανομεί.

Απλά ώρες ώρες σκέφτεται ο μέσος πολίτης που έχει την ατυχία να γεννηθεί στις παρυφές του «φασαριόζικου» Πούρναλικ αν έκανε αντίστοιχα το ίδιο. Δηλαδή αν άνοιγε στην διαπασών ένα ηχοσύστημα και παραπονιόταν ο μουσουλμάνος κάτοικος του Πούρναλικ, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο εν λόγο πολίτης θα βρισκόταν στο αυτόφωρο και θα πλήρωνε τα μαλλιά της κεφαλής του στο πρόστιμο που θα του επέβαλε ο νόμος.

Δυστυχώς οι χριστιανοί πολίτες στο Πούρναλικ δεν υπολογίζονται. Είναι κατώτερα όντα και η ψήφος τους δεν μετράει διπλή και τριπλή.

Ποιος μίλησε για ισονομία στο Πούρναλικ;