Μητσοτάκης: Ευρεία σύσκεψη για τη Σαμοθράκη – Ενοχλημένος ο πρωθυπουργός

«Μεγάλες οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Ενοχλημένος είναι ο Πρωθυπουργός από τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Σαμοθράκη και δυσφημίζουν διεθνώς τη χώρα, στο αποκορύφωμα μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των τουριστών στη Σαμοθράκη: Πολιόρκησαν πλοίο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να γίνει σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και με τη συμμετοχή συνολικά 6 υπουργών καθώς και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Ναυτιλίας

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αντέδρασε άμεσα στο πρόβλημα επιστρατεύοντας δύο πλοία για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες του νησιού, τελικά όμως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ανέμους εντάσεως 7 και 8 μποφόρ δεν επέτρεψαν στα πλοία να προσεγγίσουν στη Σαμοθράκη μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Πλέον, για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στη ναύλωση του «ANDROS JET» για τη συνέχιση των δρομολογίων του στην γραμμή Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης, ενώ αποφάσισε την παράταση μέχρι και την Κυριακή 25/8 της ναύλωσης του πλοίου «ΑΝΑΞ» για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Κυβερνητικές Πηγές: Μεγάλες οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για το λιμάνι

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η βασική αιτία του προβλήματος είναι ότι το λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να τα λύσει διαθέτοντας λίγες χιλιάδες ευρώ. Προβλήματα που αφορούν τόσο τον καθαρισμό του πυθμένα, όσο και γενικότερα τις λιμενικές υποδομές του νησιού που είναι προβληματικές και απαιτούν τον πλήρη εκσυγχρονισμό τους. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επιρρίπτουν επίσης ευθύνες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία των δύο επιβατηγών  οχηματαγωγών πλοίων, τα οποία λόγω βλαβών βγήκαν εκτός λειτουργίας από την περασμένη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι και τουρίστες έζησαν απίστευτη ταλαιπωρία από τις 6 Αυγούστου στη Σαμοθράκη. Το πρόβλημα αποκλεισμού στο νησί ξεκίνησε όταν δύο από τα τρία πλοία που εκτελούσαν δρομολόγια στο νησί παρουσίασαν μηχανική βλάβη. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι έντονες καιρικές συνθήκες και τα πολλά μποφόρ δεν επέτρεπαν να δέσει στο νησί, πλοίο που είχε στείλει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Πειραιά.  Η ταλαιπωρία και ο πολυήμερος αποκλεισμός έφερε εκνευρισμό και σημειώθηκαν εντάσεις.