Θετικό το πρώτο βήμα του βουλευτή Σπύρου Τσιλιγγίρη. Να δούμε και τα αποτελέσματα

 

Θετικό χαρακτηρίζεται το πρώτο βήμα του βουλευτού της Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του, αντέδρασε άμεσα και έκλεισε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Βορίδη για την Δευτέρα λόγω της θεομηνίας που έπληξε τους αγρότες του νομού.

Ελπίδα όλων είναι μετά από την πίεση του Βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη να δούμε και πραγματικά αποτελέσματα στις τσέπες των αγροτών.

Ελπίδα όλων είναι η άμεση αποζημίωση των αγροτών κάτι που αν επιτευχθεί θα προστεθεί στα συν του νέου βουλευτή, εκπροσώπου του Νομού Ξάνθης. Βέβαια μένει το θέμα των καταστροφών των αγροτών της Ξάνθης από τα Αγριογούρουνα καθώς επίσης το θέμα της επιβίωσης  των καπνοκαλλιεργητών των ορεινών.

Θα παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες και τις δράσεις προς όφελος των Ξανθιωτών,  του νέου βουλευτή της Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη.

Α.Π. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

 

Επείγουσα συνάντηση του Βουλευτή Ν. Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη με τον ΥΠΑΑΤ Μάκη Βορίδη

 

Δυσάρεστη έκπληξη για τους αγρότες του Ν. Ξάνθης επιφύλαξε η έντονη χαλαζόπτωση της περασμένης Τετάρτης και γενικότερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Ιδιαίτερα για παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής Ερασμίου- Δασοχωρίου, αλλά και για ακτινιδιοπαραγωγούς της περιοχής Κρεμαστής, που είδαν τις σοδειές τους και τις δενδρώδεις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες.

Το ίδιο σκηνικό όμως και στην ορεινή περιοχή με θύματα της θεομηνίας τους φτωχούς καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι ήδη μετρούν μία κακή παραγωγική σεζόν, με αποτέλεσμα να απειλούνται με «αφανισμό».

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Βουλευτή Ν. Ξάνθης κ. Σπύρου Τσιλιγγίρη ο οποίος ενημερώθηκε από τους συντοπίτες του και βρέθηκε αμέσως στις πληγείσες περιοχές. Ο κ. Τσιλιγγίρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, με τον οποίο κλείστηκε ραντεβού για να συναντηθούν την προσεχή Δευτέρα στο γραφείο του στην Αθήνα.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος επί των αγροτικών προβλημάτων ο κ. Τσιλιγγίρης καθόσον και ο ίδιος αγροτόπαιδο από την περιοχή Ερασμίου, δήλωσε συγκλονισμένος: «Πριν ακόμη ορκιστούμε καλούμαστε να αποδείξουμε στον Ελληνικό λαό ότι η ψήφος του έπιασε τόπο. Σηκώνουμε λοιπόν τα μανίκια και πιάνουμε αμέσως δουλειά. Οι συγκυρίες ανέδειξαν βασική προτεραιότητα την επίλυση αγροτικών προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη θεομηνία. Είμαστε εδώ, μαζί με τους αγρότες μας, μέσα στα χωράφια, αλλά και μέσα στα αρμόδια Υπουργικά γραφεία για να μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα και να ζητήσουμε- προωθήσουμε το βασικό αίτημα αυτών των ανθρώπων για την έγκυρη και πληρέστερη αποζημίωση των καλλιεργειών τους. Μίλησα τηλεφωνικά με τον Υπουργό κ. Βορίδη και κλείστηκε ένα ραντεβού για την προσεχή Δευτέρα, όπου θα εκθέσω την πραγματική εικόνα της καταστροφής και είμαι σίγουρος ότι ο Υπουργός και η Διοίκηση του ΥΠΑΑΤ θα πράξουν τα δέοντα».