ΧΑΡΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ: Τα πάντα στην διάθεση του αγρότη μετά την φυτεία

 

Τον Χάρη Ζουμπούλη είχαμε την τιμή και χαρά να γνωρίσουμε αρκετές δεκαετίες πίσω όταν στην Κομοτηνή το πρωί ήταν μαθητής των τότε Τεχνικών Σχολών και το απόγευμα καθηγητής σε τεχνικά μαθήματα στο Τεχνικό Σχολείο που μόλις είχε λειτουργήσει.

Από πολύ νωρίς διέθετε μία ικανότητα να δημιουργεί και να είναι διορατικός.

Είναι πρώτα άνθρωπος και εδώ και πολλές δεκαετίες  επιχειρηματίας, συναισθανόμενος τον κόπο των αγροτών, μιας και η καταγωγή του είναι από τον Πολύσιτο Ξάνθης, μία κατ εξοχήν αγροτική περιοχή.

Το αντικείμενο της επιχείρησης του από το 1980 είναι αγροτικά εφόδια και  ότι έχει σχέση από την ώρα που το καρποφόρο φυτό,  θα φυτευθεί μέχρι και την συσκευασία της συγκομιδής του καρπού.

 

Ο ίδιος αναφέρει ότι το 1980 λειτούργησε το μαγαζί στην Ξάνθη και συνεχίζει να λειτουργεί .

Η επιχείρηση Ζουμπούλης Θεοχάρης Ο.Ε. δραστηριοποιείται σε μία πολύ μεγάλη γκάμα Αγροτικών εφοδίων, στηρίζοντας τους ερασιτέχνες αγρότες αλλά και τους επαγγελματίες.

Ο ίδιος ξεχωρίζει την παροχή αγροτικών υπηρεσιών και προϊόντων σε …

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Όπως σπορικά, εργαλεία για κήπους γκαζόν, μπαξέδες κηπευτικά. Με την πολύ μεγάλη εμπειρία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρεία Χάρης Ζουμπούλης Ο.Ε. έχει την δυνατότητα πολύ εύκολα τους ερασιτέχνες αγρότες και μη,  να τους κάνει περήφανους με τα «επαγγελματικά» τους επιτεύγματα,  χάρις στην στήριξη τους από την τα Γεωργικά Εφόδια της επιχείρησης του.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

 

Εδώ τα πράγματα αλλάζουν όπως μας λέει ο ίδιος. Σε αυτό το κομμάτι της δουλειάς του ο Χάρης Ζουμπούλης και οι συνεργάτες του,  γνωρίζουν ότι ο επαγγελματίας αγρότης εμπιστεύεται  το κεφάλαιο του στην δική του επιχείρηση για τον εφοδιασμό του όλων εκείνων των εφοδίων  και εργαλείων, προκειμένου να έχει κέρδος από την εργασία του. Αυτό καθιστά την δική του εταιρεία πολύ προσεκτική και στην υπεύθυνη αντιμετώπιση του επαγγελματία αγρότη. «Πρέπει να στηρίξουμε τον επαγγελματία που εμπιστεύεται τα χρήματα του σε μας».

Η επιχείρηση του διαθέτει ότι χρειάζεται  ο αγρότης για να βγάλει την σοδιά του, να συντηρήσει την επιχείρηση του και να θρέψει την οικογένεια του όπως  δενδροκομία, μεγάλη καλλιέργεια, αμπελουργία μεγάλη καλλιέργεια , οινοποιητικά προϊόντα. Η επιχείρηση του διαθέτει  τα πάντα και σε αυτόν τον τομέα για να γίνει το σταφύλι και μετά να γίνει  μούστος και τέλος  κρασί.

«Στηρίζουμε τα πάντα μετά την φυτεία. Δηλαδή όσο είναι πράσινο,  εφοδιάζουμε με τα ανάλογα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για να πάρουμε καλή ποιότητα κρασιού και πάντοτε στις καλλίτερες τιμές στην Ξάνθη. Με δυνατότητα χώρων συσκευασίας από 250 ml μπουκαλάκια μέχρι ενός τόνου δεξαμενές, τα πάντα . Επίσης, διαθέτουμε μηχανές που θα βγάλουν τον μούστο, συσκευαστήρια και οτιδήποτε μπορεί να υποστηρίξει έναν αμπελώνα.

Μελισσοκομία.

«Εκτός από τις μέλισσες και τα φάρμακα για τις μέλισσες, όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται εδώ. Κυψέλες, βάζα για να μπει το μέλι, δεξαμενές για να αποθηκευθεί το μέλι , μελιτοεξαγωγέας για να βγει το μέλι, όλα ότι χρειάζεται για να απολεπισθεί από την κυψέλη μέχρι την   μάσκα του μελισσοκόμου για την προστασία του, τα γάντια τα καπνιστήρια και ότι μικρό ή μεγάλο εργαλείο  χρειάζεται ο μελισσοκόμος.

 

Ελαιοκομία

 

Επίσης και σύμφωνα με όσα καταθέτει ο Χάρης Ζουμπούλης σε αυτήν την συζήτηση, ξεκινώντας  από τα φυτό και μετά, όλα τα φυτοπροστατευτικά για την ελιά, ειδικά λιπάσματα για την ελιά, ειδικά διαφυλλικά λιπάσματα για να αυξήσουμε την ελαιοπεριεκτικότητα της παραγωγής μας και όλα τα υπόλοιπα για την αποθήκευση του ελαιολάδου όπως τενεκέδες, ίνοξ. «Και όταν λέμε  τα πάντα, εννοούμαι συσκευασία από 250 ml μέχρι και αποθήκευση τόνους ελαιολάδου».

 

ΣΚΑΠΙΤΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

 

Όμως για να υπάρξουν τα καλλίτερα αποτελέσματα στην αγροτική δραστηριότητα, απαιτούνται μηχανήματα, σκαπτικά, ελαιοσυλλέκτες, ελαιόπανα, δίκτυα σκίασης όμως, εκεί που η εταιρεία Χάρης Ζουμπούλης Ο.Ε. πρωτοπορεί, είναι τα σκαπτικά της μηχανήματα όπου διαθέτει πλούσια γκάμα, με απεριόριστες δυνατότητες και φυσικά τις προσιτές τιμές που δίνουν την δυνατότητα στον αγρότη να φέρει το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα στην παραγωγή του.

«Διαθέτουμε όλους τους τύπους των σκαπτικών μηχανημάτων, αναφέρει ο κ. Ζουμπούλης,  μέχρι και εξειδικευμένα τμήματα που προστίθενται

για να τελειοποιήσει ο αγρότης την δουλειά του και να μην «φορτώνεται» ξεχωριστά εργαλεία και μηχανήματα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην αρχή σαν φρεζάκι. Μετά να σπείρεις τις πατάτες σου και μετά αφού βάλεις τις πατάτες σου, να προσαρμόσεις ένα πρόσθετο εργαλείο και μετά να τραβήξεις το καρίκι σου για να ποτισθεί, όπως και όταν έρθει ο καιρός για να βγάλεις τις πατάτες σου, μπορείς να το κάνεις με τον  πατατοεξαγωγέα, υπάρχουν τα ανάλογα μηχανήματα, συν τα απλά τα φρεζάκια.

 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΚΟΥΤΕΡ

Τώρα τελευταία η εταιρεία Χάρης Ζουμπούλης Ο.Ε. αποφάσισε να κινηθεί και στον χώρο της οικονομικής μετακίνησης αναλαμβάνοντας την αντιπροσωπεία των Ηλεκτρικών Σκούτερ.

Ο ίδιος αναφέρει με ικανοποίηση: «Αυτό το μηχάνημα είναι το μέλλων της μοτοκίνησης, και το φέρνουμε εμείς στην Ξάνθη, εμείς κάνουμε την αρχή.

Στην ουσία, έχουμε ένα μηχανάκι αλλά είναι ποδήλατο. Τι σημαίνει αυτό; Δεν θέλουμε ασφάλεια, δεν θέλουμε τέλη κυκλοφορίας δεν θέλουμε καύσιμα και δεν χρειάζεται δίπλωμα οδήγησης. Όπως αγοράζουμε ένα ποδήλατο σε ένα παιδί, αγοράζουμε αυτό για τον εαυτό μας και κάνουμε όλες τις δουλειές μας μέσα στην Ξάνθη. Έχουμε αυτονομία μέχρι 70 χιλιόμετρα, αυτό που εμείς αντιπροσωπεύουμε, αλλά ο πελάτης έχει περιθώριο να επιλέξει μεγαλύτερα και περισσότερα κυβικά από την εταιρεία προώθησης του, όμως, εκεί πάει αλλού και χρειάζεται ότι μία μοτοσυκλέτα.

 

Είναι ετοιμοπαράδοτο;

 

Χ. ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ: Εμείς αυτό που αντιπροσωπεύουμε και πουλάμε στην Ξάνθη και έχουμε αρκετές πωλήσεις γιατί ο κόσμος είναι ευχαριστημένος και γιατί κινείτε με ασφάλεια και οικονομία, ναι είναι ετοιμοπαράδοτο. Κυρίως όμως, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει,   με κόστος φόρτισης μόνο ένα ευρώ για 500 χιλιόμετρα καί σαν μέτρο σύγκρισης, παίρνουμε ένα μηχανάκι βενζινοκίνητο το οποίο για 500 χιλιόμετρα, θα χρειαστεί το λιγότερο 15 ευρώ και εμείς θέλουμε 1 ευρώ. Δεν έχουμε σέρβις, δεν έχουμε μπουζί καλώδια, τίποτε, όχι αλλαγή λαδιών και πάει λέγοντας, απλά είναι ο ηλεκτροκινητήρας και πρέπει να έχουμε σε καλή κατάσταση την μπαταρία του.  Τίποτε άλλο, δεν χρειάζεται κανένα σέρβις. Την μπαταρία πρέπει  να την φορτίζουμε όταν πρέπει, κάτι δηλαδή, σαν το κινητό μας αν το αφήσουμε αφόρτιστο 6 μήνες αχρηστεύετε, και μεταξύ μας αυτή η μηχανή κοστίζει όσο ένα κινητό τηλέφωνο τύπου ifon και η μόνη διαφορά είναι ότι το ifon, δεν μας πάει βόλτες, ούτε κάνει τις δουλειές μας, συν ότι μπορούμε να φορτίζουμε το ifon κατά την διάρκεια της κίνησης μας για να βλέπουμε το κινητό μας αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν jps  ή σαν κλήση και ταυτόχρονα να φορτίζει.

Αυτή ήταν η συζήτηση μας με τον Χάρη Ζουμπούλη, έναν επιχειρηματία που πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος και βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών όλο τον χρόνο.