Η υποψήφια βουλευτής Ξάνθης με την ΝΔ κα Μαρίνα Παυλίδου παραβρέθηκε στην ημερίδα της αστυνομίας και στην συνομιλία της με τους συνδικαλιστές κατέγραψε τα προβλήματα και τα εμπόδια στην άσκηση του καθήκοντός τους. Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της:

Είχα την τιμή να παρευρεθώ στο σεμινάριο που διοργανώθηκε από τη Συνδικαλιστική κίνηση αστυνομικών νομού Ξάνθης και από την Ένωση αξιωματικών της Ελληνικής αστυνομίας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρουν στον νέο ποινικό κώδικα και στον νέο κώδικα ποινικής δικονομίας. Η Διάλεξη πραγματοποιήθηκε από τον εξαίρετο συνάδελφο Στέλιο Γιαλάογλου.

Δυστυχώς, αποτελεί κοινή διαπίστωση το γεγονός ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο κώδικας ποινικής δικονομίας με τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο νέος νόμος δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και αφήνει ελεύθερους ανθρώπους οι οποίοι θα έπρεπε να είναι έγκλειστοι στο σωφρονιστικό σύστημα.

Μετά, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με το διοικητικό συμβούλιο της συνδικαλιστικής κίνησης αστυνομικών νομού Ξάνθης και να μου εκθέσουν τα σοβαρότερα εκ των προβλημάτων τους μεταξύ των οποίων η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι απηρχαιωμένες εγκαταστάσεις, η έλλειψη οχημάτων και άλλα.

θα πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι είναι απαραίτητο να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για να μπορέσει να επαναλειτουργήσει η αστυνομική σχολή Ξάνθης με κάθε δυνατό τρόπο.