Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι λένε οι διάφοροι Τουρκολάγνοι και “προοδευτικοί”  στην Ξάνθη, αλλά από την στιγμή που εν λόγω κυρία μιλάει για ανεξαρτητοποίηση της Ξάνθης θα έπρεπε η Ελληνική δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα να κινηθεί και να “μαζέψει” την εν λόγο κυρία που δηλώνει Τουρκάλα και να την στείλει στην Τουρκία.

Όπως αντίστοιχα κάνει σε Έλληνες πατριώτες οι οποίοι είναι αντίθετοι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Η εν λόγω κυρία, ούτε λίγο ούτε πολύ,  λειτουργεί εις βάρος των Εθνικών Συμφερόντων της Χώρας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την διαμελίσει  με την στήριξη του Τούρκου ΥΠΕΞ και του ιδίου του Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν οι οποίοι στις σημερινές τους δηλώσεις, προπομπός αυτών που θα ακολουθήσουν, αν η Ελληνική πολιτεία συνεχίζει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, στηρίζουν και σίγουρα χρηματοδοτούν την προσπάθεια της.

Όταν τα μεγάλα κανάλια δίνουν βήμα σε ανθρώπους που θέλουν να διαμελίσουν την χώρα και στερούν το βήμα από πατριωτικές φωνές, τότε σίγουρα πιάσαμε πάτο και αυτό δεν θα πάει μακρυά.

Είναι καιρός πλέον αυτή η κυβέρνηση που επέτρεψε σε κάθε ακραίο στοιχείο να λειτουργεί εις βάρος της ειρήνης του Ελληνικού Λαού στην Θράκη ανεξαρτήτου θρησκεύματος, να φύγει και η επόμενη να είναι ποιο ξεκάθαρη σε αυτά τα θέματα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

«Το ΚΙΕΦ είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους», δήλωσε στο Open η πρόεδρος  του μειονοτικού κόμματος που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές ποσοστό άνω του 40%  σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Ταυτόχρονα η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, Τσιγδέμ Ασάφογλου υποστήριξε πως η ίδια νιώθει Τουρκάλα, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τα όσα έχει πει ότι η πατρίδα της είναι η Ελλάδα, ανέφερε ότι η «μητέρα πατρίδα της» είναι η Τουρκία και όπως εξηγεί εντός της Ελλάδας ανήκει σε μια μειονότητα η οποία είναι και εθνική (τουρκική) και «θρησκευτική».

Δείτε εδώ τις δηλώσεις στο OPEN.

Το ΚΙΕΦ βγήκε πρώτο και στην Ξάνθη και οι επιτελείς του υποστηρίζουν ότι το κόμμα πλέον στέλνει ηχηρό μήνυμα τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες.

Άν αυτά είχαν ακουστεί πριν μερικά χρόνια θα είχε γίνει σεισμός. Σήμερα απλά δεχόμαστε με απάθεια τις δηλώσεις μιας που αποκαλείτε Τουρκάλα και θέτει σαφέστατα ζήτημα εθνικής μειονότητας στη Θράκη. Άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτρέψει σε Ερντογάν να περιοδεύει σαν ηγέτης στη Θράκη, στο προξενείο να υποκαθιστά το ελληνικό κράτος και τεράστια ποσά από την Άγκυρα να κατευθύνονται στην περιοχή για την στήριξη των σχεδίων τους. Μετά τις εξελίξεις στα Σκόπια και την εθνική ήττα  στο θέμα της ονομασίας που δημιούργησε τετελεσμένα ,το επόμενο βήμα αμφισβήτησης θα έρθει από την περιοχή αυτή. Είναι γνωστά τα σχέδια περί Ανεξάρτητης Θράκης, οι σημαίες και οι χάρτες  και η κίνηση του ΚΙΕΦ με ενδεχόμενη  μια κάθοδο στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου θα αποτελέσει την αφετηρία εκδήλωσης των τουρκικών επιδιώξεων.

Μέσα σε αυτό το παραλήρημα της τουρκικής προπαγάνδας και στις συντονισμένες προσπάθειες για την δημιουργία μιας νέας γκρίζας ζώνης, η ελληνική κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αδυνατούν να αντισταθούν  με μια εθνική πολιτική που θα κόψει με μιας τα ανθελληνικά σχέδια Ερντογάν.

Θα περίμενε κανείς όχι απλά μια αντίδραση αλλά την εφαρμογή των νόμων και των συνταγματικών επιταγών που οι δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΕΦ κουρελιάζουν και προσβάλλουν.