Μεγάλη ΙΣΤΟΡΙΚΗ νίκη του Λεύκιππου στο Κλειστό Νεάπολης Θεσσαλονίκης.
Συνέτριψε πριν λίγη ώρα στο παιχνίδι μπαράζ την ομάδα  Νεάπολης ΑΓΣ Ιωαννίνων με σκορ 47-72!!! Και “βλέπει” πλέον άνοδο στη Β’ Εθνική!
Το παιχνίδι που ξεκίνησε στις 16.00 έγινε στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης στο Ελληνικό μπάσκετ με την ομάδα του Λεύκιππου Ξάνθης να βρίσκεται πλέον ένα βήμα για την άνοδο στην Β’ Κατηγορία μετά την τρομερή σημερινή της εμφάνιση και την  μεγάλη νίκη της!

Της αποστολής της ομάδας της Ξάνθης ηγείται ο Πρόεδρος του Λεύκιππου Ξάνθης Ματθαίος Σαββίδης που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου που επίσης βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας και πριν λίγη ώρα συνεχάρη τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ Ξάνθης για την ιστορική του νίκη και πανηγύρισε με την διοίκηση, τον προπονητή και τους παίχτες τον θρίαμβο της ομάδας.
Τελικό αποτέλεσμα λοιπόν 47-72 υπέρ του Λεύκιππου Ξάνθης και μπράβο στην ομάδα μας και στον οραματιστή Πρόεδρο του Λεύκιππου Ξάνθης Ματθαίο Σαββίδη.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΑΝΕΣΗ Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Με εντυπωσιακή εμφάνιση κυρίως απο το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ο Λεύκιππος Ξάνθης ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα κατάταξης με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, στο παιχνίδι που έγινε στην Θεσσαλονίκη και το κλειστό της Νεάπολης, με την σούπερ ομάδα του Ματθαίου Σαββίδη  να θριαμβεύουν με 72-47

Στο άλλο ματς που έγινε σήμερα ο Πρωτέας Γρεβενών κέρδισε με άνεση τον Πολύγυρο

Κορυφαίοι για τον ΛΕΎΚΙΠΠΟ Ξάνθης οι Κουμπάνης και Στασινόπουλος ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Νταβουλτζόπουλος, Χρήστου, Σταματέλος, Παλλάκης.

Διαιτητές: Λουλουδιάδης-Τζιοπάνος

Δεκάλεπτα: 17-20, 31-28, 47-37, 72-47

AΓΣ Iωαννίνων (Τσουκανέλης): Καννης 7, Ζαμπέτης 2, Σαχπαζίδης, Καλφαλίδης, Αντωνίου 3, Πουρνάρας 12, Xρυσής 7, Mάκης 2, Παπανικολάου, Θυμνιός 12(1), Φίλιος, Θώδης 2.

Λεύκιππος Ξάνθης (Αμοιρίδης): Κουμπάνης 15(1), Νταβουλτζόπουλος 7, Δώδος 2, Στεργίου 6(2), Βάκρινος 2, Κυφωνίδης 3(1), Παλλάκης 6, Στασινόπουλος 11, Κάλφας 3(1), Χρήστου 8, Σταματέλος 7, Σαββίδης 2.

Η τελική κατάταξη των ομίλων Βορρά στην Γ’ Εθνική όσον αφορά τους επιλαχόντες για την άνοδο:

  1. Πρωτέας Γρεβενών
  2. Πολύγυρος
  3. Λεύκιππος Ξάνθης
  4. ΑΓΣ Ιωαννίνων

  ΠΗΓΗ: ΜΑΧΗΤΗΣ