ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ   ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»  ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ

 

Ο Δημοσθένης Γεωργιάδης  γεννήθηκε το 1975 και είναι γιος του Δημητρίου και της Έλλης Γεωργιάδη. Έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Νίκο Γεωργιάδη ο οποίος είναι μηχανολόγος μηχανικός. Είναι απόφοιτος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, του 4ου Γυμνασίου Ξάνθης και του 3ου Λυκείου Ξάνθης.  Στα εφηβικά και νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής  τόσο του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης (Κ.Ο.Ξ.)  όσο και του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ορφέα  Ευμοίρου.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπλήρωσε την αγροτική υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο περιφερικό ιατρείο Ωραίου του νομού Ξάνθης  καθώς και στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία ως  οπλίτης ιατρός στο 479 τάγμα Διαβιβάσεων που εδρεύει στην Ξάνθη.

Έλαβε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας – Ηπατολογίας εργαζόμενος στην γαστρεντερολογική κλινική του Νοσοκομείου ‘Ο Ευαγγελισμός’ Αθηνών και στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ‘Γ. Γεννηματάς’ των Αθηνών.

Έχει μετεκπαιδευτεί στον τομέα της Ηπατολογίας και της μεταμόσχευσης ήπατος στην κλινική ‘The Sheila Sherlock Liver Center’ του Νοσοκομείου Royal  Free Hospital του Λονδίνου υπό την επίβλεψη του αείμνηστου καθηγητή Α.Κ. Burroughs

Είναι κάτοχος του Πανευρωπαϊκού Διπλώματος Γαστρεντερολογίας ‘European Board of Gastroenterology and Hepatology’.

Έχει εργαστεί ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης τόσο στην Γαστρεντερολογική κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (2011-2012) όσο και στο Γαστρεντερολογικό τμήμα του νοσοκομείου Ξάνθης (2013-2016).

Είναι μέλος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (ΕΓΕ) καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η).

Παρακολουθεί συνεχώς ετησίως μεγάλο αριθμό  επιστημονικών ιατρικών συνεδρίων στα πλαίσια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης  έχοντας συμμετάσχει σε ορισμένα από αυτά είτε ως εισηγητής-ομιλητής σε στρογγυλές τράπεζες είτε ως εισηγητής  ελεύθερων αναρτημένων ανακοινώσεων. Επίσης έχει εργαστεί σε κλινικές ιατρικές μελέτες ενώ έχει δημοσιεύσει ιατρικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά ιατρικά περιοδικά. Έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και μαθημάτων που αφορούν τον τομέα της ειδικότητας της Γαστρεντερολογίας – Ηπατολογίας.

Διατηρεί ιδιωτικό γαστρεντερολογικό ιατρείο στην πόλη της Ξάνθης και είναι επιστημονικός σύμβουλος –  συνεργάτης της ιατρικής εταιρείας ΕΝΑΡΓΕΙΑ που εδρεύει στην πόλη μας.

Ο Δημοσθένης Γεωργιάδης προσφέρει ανελλιπώς τις ιατρικές υπηρεσίες στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης από τον χρόνο έναρξης λειτουργίας του συγκεκριμένου  ιατρείου έως σήμερα εξυπηρετώντας τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής βοήθειας  άπορων συμπολιτών μας .

Συμμετείχε στην μεικτή χορωδία του Κέντρου πολιτισμού Δήμου Ξάνθης  την περίοδο 2014-2015.

Είναι πτυχιούχος  2 ξένων γλωσσών (Αγγλικά και Γαλλικά)