Κωνσταντίνος Ζωγραφόπουλος.  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας» με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαχρόνη.

Ο Dr phil Κωνσταντίνος Ζωγραφόπουλος ένα από τα δυνατά επιστημονικά μυαλά της Ξάνθης, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Βαθύς γνώστης των προβλημάτων της Ξάνθης, άνθρωπος που έχει εργασθεί και έχει προσφέρει την επιστημοσύνη του στην κοινωνία, αποφάσισε με τις γνώσεις του, την σαφή εικόνα της πραγματικότητας για την Ξάνθη και την διάθεση για προσφορά να ταχθεί  στο πλευρό του Γιάννη Παπαχρόνη με μοναδικό σκοπό και ελατήριο, την Αγάπη του για την Ξάνθη.

Ο Κωνσταντίνος Zωγραφόπουλος μιλά στην Xanthi Times.gr και τον Αλέξανδρο Παυλικιάνο.  Ξεδιπλώνει τις σκέψεις και τα θέλω του, ζητώντας από τους Ξανθιώτες να στηρίξουν την κάθοδό του στα κοινά. Ας μας τα πει ο ίδιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κου Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ: Ποιος είσθε;

Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Γεννήθηκα στις 21 Ιουλίου 1976 στην Κομοτηνή, είμαι γιος του Ιωάννη Ζωγραφόπουλου και της Μαρίας Ζωγραφοπούλου του γένους Κατόγλου. Από το 1978 κατοικώ στην Ξάνθη. Το 1994 ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης και στη συνέχεια απεφοίτησα το 1998 από το Τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην Κομοτηνή, με την ειδικότητα του Ιστορικού. Κατόπιν ολοκλήρωσα το 2006 τις διδακτορικές μου σπουδές στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής της Βιέννης (Institut für Byzantinistik und Neogräzistik).

Παράλληλα με τις σπουδές μου και μετά το πέρας αυτών, εργάστηκα στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο (“Volkshochschule”) της Βιέννης, ως καθηγητής της Νέας Ελληνικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας, σε ενήλικες. Έχω συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια του επιστημονικού μου κλάδου, ενώ άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί αντίστοιχα σε επιστημονικά περιοδικά. Εργάζομαι στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο τμήμα φιλολογικών και ιστορικών μαθημάτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μιλώ αγγλικά και γερμανικά.

Το διάστημα 2014-2015 συμμετείχα ως επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας Νομού Ξάνθης (Ο.Ε.Β.Ε.) σε πρόγραμμα «ΤΟΠΣΑ», με κύριο σκοπό τη δικτύωση ωφελουμένων του προγράμματος αυτού σε επιχειρήσεις, όπου ανήκαν στην Ο.Ε.Β.Ε.. Επίσης, έχω συμμετάσχει στη σύνταξη φυλλαδίου σχετικά με την τοπική ιστορία της Ξάνθης, το οποίο μεταφράστηκε στην τουρκική γλώσσα και η συνολική αυτή ενέργεια στηρίχθηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία των Κρεοπωλείων του Γιώργου Μπατζακίδη.

 

Α.Π: Γιατί κατεβαίνετε  υποψήφιος στο Δήμο Ξάνθης; Και γιατί με τον Γιάννη Παπαχρόνη;

Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ:Το αίσθημα ευθύνης και δημιουργίας που με διακατέχει για την αναβάθμιση του Δήμου Ξάνθης, η θέληση μου για προσφορά στο κοινό σύνολο, δίπλα σε κάθε συνδημότη μου, στον ελεύθερο επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στους νέους αποτελούν τους λόγους, που αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Έχοντας την απόκτηση εμπειριών προσαρμοστικότητας σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον λόγω της διδακτικής μου δραστηριότητας, τις γνώσεις λόγω των σπουδών και των ασχολιών μου με κύρια γνωρίσματα τον τρόπο σκέψης κι έρευνας με ενδελεχή αποδεικτική διεργασία, απέκτησα ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την εν γένει ιδιοσυγκρασία μου και τη θετική αντίληψη και στάση για τη ζωή, αποτελούν σημαντικά εφόδια, για να είναι ένας πολίτης χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο.

Η συμμετοχή μου στο συνδυασμό «Η Αγάπη για την Ξάνθη μας» του υποψηφίου Δημάρχου για το Δήμο της Ξάνθης, Γιάννη Παπαχρόνη, όπου η πολυετής και άοκνη κοινωνική του προσφορά είναι γνωστή σε όλους τόσο στο Γηροκομείο «Άγιος Βασίλειος» όσο και στο Σύλλογο Αιμοδοτών «Η Αγάπη» οφείλεται αποκλειστικά στον ίδιο, στον Γιάννη Παπαχρόνη.

Όταν κάποιος ξέρει να διοικεί τα του οίκου του, τότε μπορεί να διοικήσει κάλλιστα και το Δήμο της Ξάνθης. Ο Γιάννης απέδειξε με την εργατικότητά του, το πείσμα του, το να μη συμβιβάζεται με τα κοινώς «ειωθότα», γνωρίζοντας ότι ο «εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο», ότι τα αδύνατα γίνονται δυνατά. Πώς; Με μεθοδικότητα, με στρατηγική, με σχέδιο, θέτοντας τα θεμέλια για το Αύριο με Όραμα ο Δήμος Ξάνθης να γίνει κύτταρο δημιουργίας και ποιοτικό-ουσιαστικό στήριγμα για τον συνδημότη μας με διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο δυναμισμός του, η προσήλωσή του στο στόχο και το σκοπό για ένα Δήμο Ξάνθης ανθρωποκεντρικό, διατεθειμένος να συγκρουστεί, προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα των συνδημοτών του με οδήγησαν να συνδράμω κι εγώ μαζί του.

 

 

Α.Π: Προτεραιότητες σας ως δημοτικός σύμβουλος, τι θα εισηγηθείτε και τι θα πράξετε αν ορισθείτε αντιδήμαρχος. Ποιές θα είναι οι προτεραιότητες σας;

Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Οι θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι θέσεις τιμητικές, θέσεις επαγγελματικής αποκατάστασης. Είναι θέσεις ευθύνης, είναι ρόλοι, όπου όσοι εκλεγούν στο Δήμο Ξάνθης θα δίνουν συνεχώς λόγο στον ξανθιώτικο λαό, αν εκτελούν ορθώς τα καθήκοντά τους και όχι κάθε 4 χρόνια σε κάθε εκλογική διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση, η φυσιολογική πορεία είναι να πάνε οι διοικούντες σπίτι τους, ακόμη και πριν τη λήξη της θητείας τους και να αντικατασταθούν με τους ικανότερους, που είναι σε θέση να προσφέρουν. Η δυνατότητα διενέργειας δημοτικών δημοψηφισμάτων, που δίνει ο νέος νόμος 4555 («Κλεισθένης Ι», Φ.Ε.Κ. 133Α΄/19.07.2018) στους Δήμους είναι εργαλείο δημοκρατίας, όπου οι συνδημότες μας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή θα εργάζονται αρμονικά για την ευημερία του Δήμου.

Οι προτεραιότητές μου, αν τύχω της κρίσης των συνδημοτών μου στη νέα Δημοτική Αρχή, είναι να συμβάλλω, ώστε η καθημερινότητα του συνδημότη μας με τις υπηρεσίες του Δήμου να γίνει ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική, ξεπερνώντας και τα τελευταία εμπόδια της γραφειοκρατίας. Επίσης, θέματα καθημερινά, όπως το κυκλοφοριακό, με στοχευόμενες παρεμβάσεις προσέγγισης της πόλης τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς, η λειτουργία «παρκινγκ», που φαντάζουν τώρα ως στοιχειωμένα, η καθαριότητα με ακόμη πιο βελτιωμένες υπηρεσίες και δομές, ώστε η πόλη μας να είναι κόσμημα καθαριότητας. Επιπλέον ζητήματα, όπως η βελτιωμένη αστική συγκοινωνία τόσο προς τα χωριά που είναι εκτός πόλης και ανήκουν στο Δήμο Ξάνθης με τακτικά δρομολόγια όσο κι εντός πόλης, που θα αναβαθμίσει τη ζωή των συνδημοτών μας, η αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς, η προβολή της Ξάνθης, ώστε η πόλη μας να γίνει πόλος έλξης, όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και την υφήλιο, η αγαστή συνεργασία όλων των φορέων μαζί, ώστε τα τοπικά προϊόντα της πόλης μας να γίνουν ακόμη πιο πολύ ευρέως γνωστά και να κατακλύσουν όλες τις αγορές, η αναβάθμιση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών (Καρναβάλι Ξάνθης), οι Γιορτές Παλιάς Πόλης με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα προβάλουν ουσιαστικά την Πόλη της Ξάνθης και την Παλιά Πόλη, όπως για παράδειγμα επαναφορά έκθεσης βιβλίου, εικαστικές εκθέσεις, προβολή Ξανθιωτών δημιουργών, η τόνωση όλων των ειδών του τουρισμού, όπως θρησκευτικός, αθλητικός, συνεδριακός, εκπαιδευτικός, αγροτουριστικός.

Το μυστικό υλοποίησης ή καταλύτης, ώστε να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα είναι η ουσιαστική συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης μας (Περιφέρεια Α.Μ.Θ., Σωματεία, Συλλόγους, Επιμελητήριο, Ομοσπονδία Επαγγελματιών), προκειμένου από κοινού να συν-διεκδικήσουμε για την πόλη μας όσα πρέπει από την Κεντρική Κυβέρνηση ή ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο πάντα την ευδαιμονία και την ευημερία των συνδημοτών μας.

 

 

Α.Π: Γιατί να σας ψηφίσουν οι Ξανθιώτες;

Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ: Επιθυμώντας την πραγματική αναβάθμιση του Δήμου Ξάνθης και θέλοντας να υπηρετήσω δημιουργικά τους συνδημότες μου και να γίνω η «φωνή» τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να είμαι δίπλα στην καθημερινότητά τους, υλοποιώντας τις εμπειρίες που απέκτησα ως εφόδια στη ζωή μου, τους ζητώ να με εμπιστευτούν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.