Διαβάσαμε την θέση της υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου σε παρατήρηση – απάντηση (;) του σχετικού μας άρθρου https://www.xanthitimes.gr/2019/04/21/antiprosopeia-apo-ti-roymania-ston-dimarcho-xanthis-e-kai/στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ευχαριστούμε για την τοποθέτηση της αλλά το θέμα μας δεν είναι τι πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, δημότες και επαγγελματίες του τουρισμού αλλά ο δήμαρχος της πόλης ο οποίος ως “κεφαλή” της θα έπρεπε να οδηγήσει την πόλη με τον σχεδιασμό και την πολιτική του σε σημείο που να εμπνεύσει τους πολίτες και τους επαγγελματίες να στηρίξουν αυτήν την όποια πολιτική του η οποία προφανώς πρέπει να έχει ως γνώμονα το συμφέρων της κοινωνίας.

Αντί  αυτού αξίζει να αναφερθεί ότι η επιτροπή τουρισμού δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά στα πέντε χρόνια της διοίκησης του Χ. Δημαρχόπουλλου. Το δε αρχικό κεφάλαιο δράσης της εν λόγω επιτροπής, ύψους 45.000 ευρώ, αξιοποιήθηκε σε κάποιον άλλο τομέα αντί του τομέα τουρισμού όπως είχε προγραμματισθεί.

Άρα το άρθρο δεν έχει να κάνει με το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες οι οποίοι έχουν φωτεινά παραδείγματα όπως το έργο του Συλλόγου Κυπρίων της Ξάνθης για να ακολουθήσουν και αυτό το γράφουμε και είναι προς τιμήν του συλλόγου όπως και άλλων συλλογικών προσπαθειών που γίνονται από άλλες ομάδες προκειμένου να αναδειχθεί η πανέμορφη πόλη μας αλλά τι ακριβώς έκανε η παρούσα δημοτική αρχή για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου,  εκτός φυσικά από τις εθιμοτυπικές φωτογραφίες με τους υψηλά ιστάμενους ξένους επισκέπτες.

Το θέμα μας είναι αν η παρούσα δημοτική αρχή του Χ. Δημαρχόπουλου έκανε κάτι σε αυτήν την κατεύθυνση και τι ακριβώς προτίθενται να κάνουν οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, στο μεγάλο ζήτημα της αύξησης των τουριστικών ροών στην Ξάνθη.

Αντί λοιπόν για την πολύ σωστή τοποθέτηση της κυρίας Χατηγεωργίου, θα περιμέναμε τον δήμαρχο Ξάνθης να ανακοινώσει το πρόγραμμα του για την τουριστική ανάπτυξη της Ξάνθης αντί να φωτογραφίζεται με τους υψηλούς επισκέπτες της πόλης.

Ευχαριστούμε την αξιολογότατη κυρία Χατζηγεωργίου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο του Χ. Δημαρχόπουλου για την τοποθέτηση της και θα θέλαμε πολύ εμείς ως δημότες αυτής της πόλης, με την ψήφο των συνδημοτών μας, να ακούμε στο μέχρι τώρα βουβό δημοτικό συμβούλιο, τοποθετήσεις αυτού του είδους.

Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε ότι ουδείς αμφισβητεί το γεγονός ότι ο Χ. Δημαρχόπουλος είναι ο δήμαρχος της πόλης πόσο μάλλον εμείς. Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι απλά να είναι κάποιος δήμαρχος, αλλά πόσο χρήσιμος δήμαρχος είναι για τους δημότες του που τον εμπιστεύθηκαν. Και μέχρι στιγμής,  σύμφωνα με τους δημότες της πόλεις, οι γνώμες διίστανται.

Καλή επιτυχία Ελένη και στον πολιτικό στίβο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Αλέξανδρε, σωστά ο δήμαρχος έβγαλε δελτίο τύπου για την επίσκεψη της Ρουμανικής Αντιπροσωπείας, ως όφειλε, γιατί είτε συμφωνούν μαζί του κάποιοι ή διαφωνούν, μέχρι την ανάδειξη του νέου δημάρχου με τις δημοτικές εκλογές, ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος είναι ο δήμαρχος της πόλης. Τώρα για το πόσο αποτελεσματικές είναι οι επισκέψεις αντιπροσωπειών που εσύ τις αναγάγεις στον τουρισμό και την αύξηση του τζίρου των μαγαζιών, αυτό δεν είναι θέμα μόνο της δημοτικής αρχής αλλά όλων μας, μέχρι και του τελευταίου πολίτη. Ας ανασκουμποθούμε όλοι λοιπόν και ας βάλουμε το δακτυλάκι μας ο καθένας όπως μπορούμε για το καλό της πόλης μας. Καλό είναι και οι επαγγελματίες του τουρισμού της πόλης μας να μελετήσουν κι άλλους πως δρουν και να πράξουν αντίστοιχα. Δεν είναι κακό όταν βλέπεις κάτι καλό να το εφαρμόζεις κι εσύ. Και προπαντός μην πας να συγκρίνεις το τουρισμό της Θάσου με την Ξάνθη, γιατί τις ακρογιαλιές της Θάσου δεν μπορεί να τις προσφέρει η Ξάνθη, μπορεί όμως να προσφέρει άλλα πράγματα, έχουμε μια πανέμορφη πόλη, ένα απείρου κάλλους ορεινό όγκο, τη λίμνη Βιστωνίδα, το ποταμό Νέστο και την Παλιά Πόλη, τα οποία πρέπει να προωθήσουμε όχι μόνο ως δήμος αλλά και ως περιφέρεια και ως κοινωνία. Ακόμη και η προβολή των ομορφιών του τόπου μας μέσω του διαδικτύου βοηθά προς την κατεύθυνση αυτή. Έχει αποδεδειγμένα αυξηθεί ο κυπριακός τουρισμός στην περιοχή μας; Ναι και οφείλεται πρωτίστως στη δημιουργία του Κέντρου Ανάδειξης Λαογραφικής και Ιστορικής Ενότητας Θράκης- Κύπρου ¨”Γρηγόρης Αυξεντίου”. Το Μουσείο αυτό δεν έγινε από το δήμο μόνο, αλλά ήταν μια συλλογική προσπάθεια με το Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης πρωτίστως, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59 και του Συλλόγου Γυναικών Αυξεντίου. Κι εσύ γνωρίζεις πολύ καλά Αλέξανδρε ότι λειτουργεί χάρις στις δικές μου προσπάθειες και έγινε γνωστό στην Κύπρο και εκδρομικός προορισμός χάρις στην τεράστια διαφήμιση που έκανα και κάνω ακόμη από τα μέσα ενημέρωσης της Κύπρου, μέσω φυλλαδίων, αλλά και μέσω του διαδικτύου και του τοπικού και περιφερειακού τύπου. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη Αλέξανδρε, η ανάπτυξη είναι προσπάθεια συλλογική και διαχρονική. Οι απόψεις μου αυτές είναι διαχρονικές, τις γνωρίζεις εδώ και χρόνια και δεν έχουν να κάνουν με τις εκλογές.