Συνελήφθησαν χθες (2-4-2019) το πρωί, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 63, 23, 23 και 19 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον δεύτερο 23χρονο και τον 19χρονο, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 130 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Στη τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 63χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενου.

Σημειώνεται, ότι η σχετική δικογραφία για τον 63χρονο περιλαμβάνει το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον βρέθηκαν στο εσωτερικό του φορτηγού τέσσερις πλαστές άδειες κυκλοφορίας των αρχών της Βουλγαρίας.

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) πλαστικές βάρκες, ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), τέσσερα (4) πλαστά έγγραφα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σαπών.