Με καμάρι και υπερηφάνεια γιόρτασαν και τίμησαν την 25η Μαρτίου οι δυο μαθητές του δημοτικού σχολείου του Απόλλωνα Νάξου που φέτος παρέλασαν για πρώτη φορά και με συνοδεία από τύμπανα.

25 martiou 2019 apollonas 2

25 martiou 2019 apollonas 7

Οι δυο μαθητές του δημοτικού σχολείου (ένα αγόρι 11 ετών και ένα κορίτσι 7 ετών) ντυμένα με παραδοσιακές στολές και συνοδευόμενα από το δάσκαλό τους, παρακολούθησαν τη δοξολογία στην εκκλησία του παραθαλάσσιου οικισμού της Κορωνίδας, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των ηρώων και παρέλασαν με καμάρι και περηφάνεια στον κεντρικό παραλιακό δρόμο του χωριού τους μπροστά στους λιγοστούς κατοίκους που τα καταχειροκρότησαν.

Φέτος μάλιστα τους περίμενε και μια έκπληξη! 6μελής μπάντα παλαίμαχων μουσικών βρέθηκε στον Απόλλωνα και με τα τύμπανα τους έδιναν το ρυθμό στη μαθητική παρέλαση …για δύο. Να σημειωθεί ότι δίπλα στα δυο παιδιά του δημοτικού σχολείου παρέλασε και μια μικρή μαθήτρια του νηπιαγωγείου.

Τι κι αν είναι μόνο δυο τα παιδιά του σχολείου του Απόλλωνα… ο δάσκαλός τους φρόντισε να γιορτάσουν την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου με όλες τις τιμές. Την Παρασκευή στο σχολείο του χωριού, τα δυο παιδιά, τραγούδησαν πατριωτικά τραγούδια, χόρεψαν και έψαλαν τον εθνικό ύμνο στη μικρή αλλά σημαντική γιορτή που φρόντισε ο δάσκαλος τους να πραγματοποιήσουν.

25 martiou 2019 apollonas 3

25 martiou 2019 apollonas 4

25 martiou 2019 apollonas 5

25 martiou 2019 apollonas 6

*Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργο Χωριανόπουλο για τα video και τις φωτογραφίες

ΠΗΓΗ:Naxos Times