Η Νέα «Κιβωτός της τέχνης», ανοίγει τα «φτερά» της στην παλιά πόλη

Επιτέλους η παλιά πόλη έχτισε την φωλιά της τέχνης στην καρδιά της. Είναι ο νέος χώρος παραγωγής και διδαχής της αγιογραφίας από τον δάσκαλο και αγιογράφο Γιάννη Μιρκούδη και φυσικά ο χώρος που θα φιλοξενεί εκθέσεις καλλιτεχνών και φιλότεχνων.

Ο νέος χώρος της «Κιβωτού της Τέχνης» είναι σχεδόν έτοιμος στην Παλαιολόγου 15 δίπλα στο παλιό Άνω Κάτω μπαρ. Αποτελείτε από δύο ορόφους.

Στο ισόγειο θα χρησιμοποιείτε ως χώρος εκθεμάτων  όπως αγιογραφίες και όχι μόνο.

Ό ίδιος ο αγιογράφος Γιάννης Μικρούδης αναφέρει για την προσπάθεια του να συνδέσει την τέχνη με την Παλιά Πόλη της Ξάνθης την οποία λατρεύει. «Θα είναι ένας χώρος που θα φιλοξενεί όχι μόνο αγιογραφίες και πίνακες ζωγραφικής από διάφορους καλλιτέχνες, θα έχει και διάφορα είδη – καλλιτεχνήματα- όπως κοσμήματα χειροποίητα και διάφορα άλλα είδη όπως τσάντες. Όσο για τον πάνω όροφο που ετοιμάζεται θα είναι ο χώρος της σχολής αγιογραφίας καθώς και χώρος εκθέσεων εικαστικών και άλλων καλλιτεχνημάτων κυρίως όμως θα χρησιμοποιείτε σαν χώρος φιλοξενίας δημιουργών από την Ξάνθη και όχι μόνο»

Τέλος ο Γιάννης Μιρκούδης μας ενημέρωσε ότι ο χώρος θα λειτουργήσει ως έκθεση μέχρι και την Καθαροδευτέρα προκειμένου οι επισκέπτες να δούνε τις δημιουργίες των καλλιτεχνών. Διευκρινισε ότι θα λειτουργήσει αυτό το τριήμερο μόνο σαν χώρο έκθεσης με σκοπό να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στον χώρο όπου βέβαια θα ακολουθήσουν και τα εγκίνεια της νέας «Κιβωτού της Τέχνης». Μέχρις ότου τελειώσουν οι εργασίες, η «Κιβωτός της Τέχνης», θα συνεχίσει να λειτουργεί στην παλιά διεύθυνση που είναι Ανδρέου Δημητρίου 63.