Όπως δείχνουν τα πράγματα, οδεύουμε για εκλογές και τον προεκλογικό χορό εκατομμυρίων τον άνοιξε ο υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης «δίνοντας» χρήματα για τον Τουρισμό ξαφνικά λίγο καιρό πριν τις εκλογές και η Κουντουρά που ξεπούλησε την Μακεδονία για την καρέκλα της υπουργού Τουρισμού, απευθυνόμενη σε σανοφάγους, αναφέρει ότι επί των ημερών της, στο Υπουργείο, η Ελλάδα ανακάλυψε τα οφέλη του Τουρισμού.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό το προεκλογικό πανηγυράκι θα προλάβουν οι πολιτικοί του τίποτα, που προδίδουν ιστορία και έθνος για μία καρέκλα, να υλοποιήσουν αυτά που «τάζουν» στον τομέα του του τουρισμού, πιθανολογούμε πώς όχι αφού σίγουρα θα τους προλάβουν οι εκλογές.

Μακάρι να προλάβουν να δώσουν αυτά τα χρήματα στην αγορά όμως είναι ολοφάνερο ότι είναι μέσα στο προεκλογικό παιγνίδι η χρηματοδότηση του τουρισμού.

Ενσυνείδητα οι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζουν τους επενδυτές στον τουρισμό γιατί μέχρι να ολοκληρωθούν τα επενδυτικά σχέδια  θα περάσει η τουριστική σαιζόν του 2019 και άρα μιλάμε για την τουριστική σαιζόν του 2020 και φυσικά το ερώτημα είναι αναπόφευκτο. Θα είναι στην κυβέρνηση τότε ο κ. Γιαννακίδης και η κυρία Κουντουρά;

Αναλυτικά η ανακοίνωση Γιαννακίδη:

Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στάθη Γιαννακίδη, και της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, επιτεύχθηκε η ενίσχυση του προϋπολογισμού της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και η ανάγκη υποστήριξης βιώσιμων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.

Η αρχική δημόσια δαπάνη της δράσης ήταν 120 εκατ. ευρώ και είχε ήδη αυξηθεί στα 411 εκατ. ευρώ, εντάσσοντας 2.527 επενδυτικά σχέδια. Με τη νέα τροποποίηση της Πρόσκλησης, η δημόσια δαπάνη θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ, πενταπλάσια του αρχικού προϋπολογισμού, ενισχυμένη με 150 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης από πόρους του ΕΠΑΝΕΚ και 50 εκατ. ευρώ από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Μετά τις νέες αποφάσεις θα ενταχθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια, σύμφωνα με τη νέα βαθμολογική βάση που θα διαμορφωθεί για τις αξιολογημένες προτάσεις ανά ομάδα Περιφερειών.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης,κ. Στάθης Γιαννακίδης σε δήλωσή του σημειώνει: «Ξεπερνώντας τα 600 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης, ικανοποιούμε το αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό και κινητοποιούμε κεφάλαια που θα ξεπεράσουν κατά πολύ το 1 δις ευρώ, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση σε ένα κρίσιμο τομέα για την ελληνική οικονομία».

Σε δήλωσή της η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, τόνισε ότι: «Η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία και δώσαμε έμφαση στη στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας που αποτελεί τη βάση της ελληνικής οικονομίας.  Σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης σχεδιάσαμε και προκηρύξαμε μέσω του ΕΠΑνΕΚ δύο προγράμματα ενίσχυσης των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, των υφιστάμενων για τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης τους, αλλά και για την ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αρμόδιο υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων και εξασφάλισε τον πενταπλασιασμό του προϋπολογισμού του προγράμματος από 110 εκατ. ευρώ αρχικά, στα 600 εκατ. ευρώ. Έτσι, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα επενδυτικά σχέδια να ενταχθούν και να προχωρήσουν περισσότερες τουριστικές επενδύσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους τα επόμενα χρόνια σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας».