60 εργαζόμενοι του δήμου Ξάνθης στη μάχη για την … λευκή παγωμένη αγκαλιά της … Σοφίας.

Όπως μαθαίνουμε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Ξάνθης Π. Ταρενίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μ. Σδρέβανος και 60 εργαζόμενοι με το βλέμμα στην νύχτα, υπερέβαλαν εαυτόν την ημέρα του Σαββάτου σε μία προσπάθεια να προλάβουν την παγωνιά της νύχτας μετά την χιονόπτωση που πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί.

Την προσπάθεια εκχιονισμού και ρίψης αλατιού ανέκοψε η φωτιά σε έναν υπόγειο κάδο τις απογευματινές ώρες  στην λεωφόρο Στρατού πιθανότατα από στάχτη που βγήκε από τζάκι και μέσα υπήρχαν κάρβουνα. Η φωτιά έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα και το προσωπικό του δήμου με αυτοθυσία ρίχτηκε στον εκχιονισμό της πόλης και την ρίψη αλατιού.

Δύο σοβαρότατες βλάβες στο παλιό δίκτυο της ΔΕΥΑ την ώρα που χιόνιζε, μία με σπάσιμο του κεντρικού αγωγού στο νησάκι δίπλα στα «παπάκια» και μία άλλη στην Σάρδεων όπου με την γεμάτη φιλότιμο παρέμβαση και την επισκευή από το προσωπικό της ΔΕΥΑ, προκάλεσε την εκτίμηση των Ξανθιωτών.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές, ο δήμαρχος στην μία περίπτωση που ήταν παρών στην βλάβη της Σάρδεων, ζήτησε από τους εργαζόμενους να εργάζονται με διαλύματα για να μένουν κάποιοι στο αυτοκίνητο για να ζεσταίνονται μιας και η χιονόπτωση με το ψύχος ήταν σε μεγάλη ένταση.

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν συμπολίτες μας, και είναι προς τιμήν τους,  επισκεύασαν τις βλάβες κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και μετά αποσύρθηκαν.

Παρεμβάσεις έγιναν από το μεγάλο φορτηγό του δήμου και τα 5 οχήματα 4Χ4 με ρίψη αλατιού στα Κιμμέρια, στην Χρύσα και πολύ νωρίς το πρωί στην Μορσύνη ενώ στο Πήλιμα και την Ισαία προηγήθηκε γκρέιντερ και ακολούθησαν τα αλατοφόρα οχήματα.

Με απόφαση του δημάρχου, σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, οι βάρδιες των υπαλλήλων που βρίσκονται στον δρόμο για να ρίχνουν αλάτι, μειώθηκαν κατά δύο ώρες για να μπορούν να ξεκουράζονται και να ρίχνονται πάλι στην δουλειά με το βλέμμα πάντοτε στην νύχτα όπου όλοι εύχονται να μην παγώσει το χιόνι.

Μάλιστα, όπως ακούστηκε από το περιβάλλον του δημάρχου ο οποίος εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του για την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων, θα τους δοθούν οι ανάλογες υπερωρίες και φυσικά ρεπό επιβραβεύοντας έτσι το φιλότιμο και την καρτερικότητα τους στην εκπλήρωση του έργου τους.