Παρέμβαση Π.Υ. Ξάνθης σε δύο επικίνδυνα περιστατικά

 

Σωτήρια κρίνετε η παρέμβαση της Π.Υ. Ξάνθης σε δύο περιπτώσεις που έκρυβαν πιθανή επέκταση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή στην Σταυρούπολη και αποσόβησε τον κίνδυνο από επικίνδυνη διαρροή αμμωνίας.    

Στις 8 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 14:30΄ ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο 4ο χλμ Σταυρούπολης – Ξάνθης. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έρπουσα πυρκαγιά, σε δύσβατη περιοχή, που έκαιγε φύλλωμα σε δάσος δρυός. Η Υπηρεσία μας επενέβη άμεσα με δύο οχήματα και έξι Υπαλλήλους και έσβησε την πυρκαγιά, η οποία πρόλαβε να επεκταθεί σε έκταση πέντε στρεμμάτων. Για τα αίτια διενεργείται προανάκριση.

Επίσης στις 16:04΄, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά η Υπηρεσία μας για διαρροή τοξικού αερίου σε παράδρομο της επαρχιακής οδού Ξάνθης – Πετεινού, πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών. Η Υπηρεσία μας επενέβη με συνολικά τέσσερα οχήματα και δέκα Υπαλλήλους. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για διαρροή αμμωνίας, από παλιά φιάλη, η οποία είχε απορριφθεί στο πρανές του παράδρομου από άγνωστο άτομο. Αποκλείστηκε προληπτικά η παρακείμενη περιοχή και στην συνέχεια αδρανοποιήθηκε η φιάλη με ενέργειες πυροσβεστών της 4ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές στολές χημικής προστασίας.

Ο  Διοικητής

Χρήστος Ιωάν. Γκίγκης

Επιπυραγός

φωτο από xanthinews