3ήμερη Οδική Εκδρομή.  «Μια μεγάλη βόλτα στην Κωνστ/πολη»ΒΟΣΠΟΡΟΣ

ΕΟΡΤΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Αναχώρηση: 29/11/18            Επιστροφή: 01/12/18

 Από την ΕΑΑΣ Ξάνθης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής στην Βασιλεύουσα επ ευκαιρία της εορτής της ίδρυσης του Πατριαρχείου

1η μέρα: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας. Διέλευση από τα σύνορα, έλεγχος διαβατηρίων και στάση στα αφορολόγητα για τις αγορές σας. Συνεχίζουμε την  διαδρομή μας, μέσω Ραιδεστού, όπου θα κάνουμε μία στάση για καφέ. Άφιξη στην <<Βασιλεύουσα Πόλη>>. Σίγουρα μία επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη είναι φορτισμένη με μνήμες και συναισθήματα για όλους τους Έλληνες. Η γνωριμία μας με την Πόλη ξεκινάει από τα Θεοδοσιανά τείχη. Πρώτη μας επίσκεψη η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), όπου εκεί βρίσκονται το Αγίασμα με τα θρυλικά ψαριά και οι τάφοι των Πατριαρχών. Συνεχίζουμε με μια ξενάγηση που θα μας χαρίσει εικόνες νοσταλγίας και μνήμης και ίσως και κάποιο ρομαντισμό. Πρώτη μας στάση στον Ιππόδρομο και την Στήλη των Όφεων, όπου θα έχουμε την εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο Οβελίσκος του Μέγα Θεοδοσίου, η Στήλη του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η Κρήνη του Γουλιέλμου, το Μπλε Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ και το Βασιλικό Υδραγωγείο. Ακολουθεί η Αγία Σοφία, ο κολοσσιαίων διαστάσεων Ναός, ένα από τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών και σημείο αναφοράς της Χριστιανοσύνης. Φαγητό εξ’ ιδίων. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Η βραδιά είναι ελεύθερη για μια βόλτα στον κοσμικό πεζόδρομο του Ιστικλάλ, στο Ταξίμ, με το γραφικό τραμ, τα πολυάριθμα εμπορικά καταστήματα, τα κάθε είδους εστιατόρια αλλά και τα καταστήματα με τα πολίτικα γλυκά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Παρασκευή 30 Νοεμβρίου

Πρωινό και αρχίζουμε την μέρα μας με την επίσκεψη μας στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο, στο Φανάρι, με τον Ναό του Αγίου Γεωργίου και την Πύλη του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ όπου απαγχονίστηκε. Ημέρα ίδρυσης του Πατριαρχείου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Λειτουργία, με διάφορους εκπροσώπους των Ορθόδοξων Εκκλησιών και της επίσημης Ελλάδας. Επόμενη στάση το Καπαλί Τσαρσί, όπου θα δυσκολευτείτε να δείτε και τα 4.500 καταστήματα με τα χρυσαφικά, τα δερμάτινα, τα χαλιά και τα διάφορα είδη δώρων. Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια σας, γεύμα εξ’ ιδίων. Συνεχίζουμε με την φημισμένη αγορά των μπαχαρικών, την Αιγυπτιακή αγορά. Βρίσκεται στο λιμάνι Eminonu, χτίστηκε το 1664 ως επέκταση του Γενί Τζαμί. Στους πάγκους της θα ανακαλύψετε τους καλύτερους θησαυρούς της τουρκικής γαστρονομίας, δηλαδή μπαχαρικά, βότανα, τσάι, ξηρούς καρπούς, καφέδες, ελιές, λουκούμια και αιθέρια έλαια.

 

 

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον καφέ σας σε παραδοσιακά καφενεία μέσα στην αγορά. Στη συνέχεια προτείνουμε, καιρού επιτρέποντος, μια προαιρετική βόλτα με το καραβάκι στα στενά του Βοσπόρου. Θα απολαύσουμε την θαυμάσια θέα της Ευρωπαϊκής αλλά και της Ασιατικής πλευράς της πόλης, όπως με μοναδικό τρόπο μπορεί να την δει κανείς μέσα από ένα πλεούμενο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετική βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

  Πρωινό, παραλαβή αποσκευών και check out. Επίσκεψη στη Μονή των Βλαχερνών, όπου εκεί πρωτοακούστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος. Ακολουθεί ο τελευταίος μας σταθμός, το πολυκατάστημα Istanbul Forum. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά της πόλης αλλά και της Ευρώπης με 292 μαγαζιά σε 176.389 τετραγωνικά μέτρα. Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο Ενυδρείο καθώς και το Μουσείο Πάγου, όπου μπορείτε και να επισκεφθείτε. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Αμέσως μετά αναχωρούμε για τον δρόμο της επιστροφής, κάνοντας την τελευταία στάση στην πόλη της Ραιδεστού. Άφιξη στα σύνορα, διατυπώσεις ταξιδιωτικών εγγράφων και το βράδυ φτάνουμε στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  1. Την μεταφορά σας με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο του γραφείου μας.
  2. Τις 2 διανυκτερεύσεις σε 4**** ξενοδοχείο πολύ κεντρικό (στην πλατεία Ταξίμ).
  3. Πρωινό ημερησίως σε μπουφέ.
  4. Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  5. Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός.
  6. Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  8. Το Φ .Π .Α . της εκδρομής.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων – extra γεύματα και δείπνα – φιλοδωρήματα – τηλεφωνήματα – εισιτήριο για την κρουαζιέρα του Βοσπόρου και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα                ως προαιρετικό.

 

Σημείωση: Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή χωρίς να γίνει απολύτως καμία παράληψη

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜO: EUR 100,00 (σε δίκλινο δωμάτιο)

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: EUR 30,00

ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: EUR 30,00

 

 

Δηλώσεις Συμμετοχών:

κ. Φάνης 6974261700, κ. Δήμος 6932705471