Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στη Κύπρο για να εντοπιστούν τα δύο παιδιά, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης που απήχθησαν από άγνωστο άντρα στις 7:45 το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μέχρι τώρα, στην εξαφάνισή τους, φέρεται να εμπλέκεται άνδρας, ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου, με δεμένο το ένα χέρι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο χρώματος γκρι, συστήθηκε στα παιδιά ως δάσκαλος, τους ζήτησε να τον βοηθήσουν και τα έβαλε στο αυτοκίνητο και έφυγε.

Ελικόπτερα της αστυνομίας χτενίζουν όλη τη Κύπρο για να εντοπίσουν το γκρίζο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης, ενώ αυστηροί είναι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα οδοφράγματα.

 

 

Πανικοβλημένοι γονείς έχουν μεταβεί στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων και παίρνουν τα παιδιά τους παρά την έκκληση του υπουργού Παιδείας για ψυχραιμία. Λίγο πρωί την απαγωγή των παιδιών είχε γίνει τηλεφώνημα για βόμβα σε άλλο δημοτικό σχολείο. Η αστυνομία πιστεύει ότι το τηλεφώνημα έγινε από τον δράστη για να παραπλανήσει την έρευνα.

Ο πατέρας του ενός παιδιού είναι ορθοπεδικός γιατρός στο Νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο.

Λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός της υπόθεσης των δύο μαθητών που αγνοούνται από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στην Λάρνακα, ο Κύπριος υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.
Ο υπουργός Παιδείας μετέβη στο σχολείο λίγο το πρωί και ενημερώθηκε από τους γονείς και τη διεύθυνση του σχολείου για το περιστατικό και σε δηλώσεις του, στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε το γεγονός λυπηρό και συνέστησε ψυχραιμία σε όλους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν υπήρχε λόγος τα παιδιά να παραληφθούν από τους γονείς τους, γιατί υπήρχε επιτακτικό αίτημα των γονέων να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Εξάλλου, λειτουργεί το Κέντρο Κρίσεως όπου μεταβαίνει ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, ενώ ο υπουργός Παιδείας μεταβαίνει στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς, όπου το πρωί υπήρχε τηλεφώνημα για βόμβα.

Στο σχολείο βρίσκεται και ο υπαρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, βουλευτές, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων και ο Δήμαρχος Λάρνακας.