Ο Ιρφάν Χατζηγγενέ καυτηριάζει την τοπική διοίκηση της Ξάνθης για την πεζογέφυρα των Κιμμερίων                                  

Πεζογέφυρα Κιμμερίων Ξάνθης

 

Απευθύνω ένα εύλογο ερώτημα προς πάσα υπεύθυνο, αναφορικά με την επισκευή της γέφυρας στην περιοχή των Κιμμερίων Ξάνθης, το οποίο θα μπορούσε να απαντηθεί και από μαθητή Δημοτικού σχολείου βάσει λογικής. Πότε θα πρέπει να κινητοποιείται ένας μηχανισμός; Μετά το πέρας ενός καταστροφικού γεγονότος ή θα πρέπει αυτός να δρα προληπτικά για την αποφυγή αυτού;

Βρισκόμαστε εν έτη 2018 αλλά θαρρώ στην πραγματικότητα, σε πολλούς τομείς είμαστε πολλά χρόνια πίσω δυστυχώς. Κοντεύει να κλείσει πενταετία της θητείας μας στο Δήμο και στην Περιφέρεια Ξάνθης και δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί μια ασφαλής γέφυρα για τους συμπολίτες μας.

Έχει άραγε γίνει κάποια μελέτη για τη στατική επάρκεια της γέφυρας;   Έχουν εκπονηθεί νέες μελέτες για την κατασκευή νέας πεζογέφυρας; Ποιοι είναι οι αρμόδιοι επί του θέματος; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση των πεζών οι οποίοι αναγκάζονται να διασχίζουν τη διπλανή γέφυρα όπου διέρχονται τα οχήματα; Μετά βίας χωρούν δύο οχήματα στη γέφυρα αυτή και η σωματική ακεραιότητα οδηγών και πεζών βρίσκεται καθημερινά σε κίνδυνο.

Επαναπαυόμαστε στο ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει καταρρεύσει η γέφυρα αυτή, αλλά ποιος από τους υπευθύνους μπορεί με σιγουριά να μας πει πως το επόμενο λεπτό δεν θα θρηνήσουμε θύματα;

Μάλλον αρκείστε στον παράγοντα της τύχης και η ζωή των πολιτών για εσάς είναι ένα παιχνίδι. «Σήμερα τη γλίτωσες, αύριο ποιος ξέρει; Οψόμεθα».

Τελικά ποιός είναι υπεύθυνος για τη γέφυρα αυτή; Η Περιφέρεια ΑΜΘ ή ο Δήμος Ξάνθης;

Σας καλώ να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα άμεσα, για να μη χρειαστεί να επανέλθουμε στο ίδιο θέμα, με μια «τυχαία» δυσάρεστη κατάληξη.