ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν κλήθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ; Συνεδριάζει ο δήμαρχος Ξάνθης εν κρυπτό;

Με επιστολή τους οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης «κόπηκαν»; Από τον δήμαρχο και δεν κλήθηκαν στην συνεδρίαση; Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβανόμαστε όλοι όσοι διαβάζουμε την ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Επίσης όπως δείχνουν τα πράγματα και οι δημοσιογράφοι της πόλεις πληροφορήθηκαν από το Δελτίο Τύπου του δημάρχου ότι σήμερα συνεδρίασε η ΚΕΔΕ. Δεν γνωρίζουμε αν στάλθηκε πρόσκληση στα τοπικά ΜΜΕ ή αν απλά κλήθηκαν μόνο τα «έμπιστα» ΜΜΕ του δημάρχου γιατί σε μία φωτογραφία από αυτές που έστειλε ο δήμαρχος, είδαμε τον διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου να καλύπτει το ρεπορτάζ.

Γιατί ο δήμαρχος απέκλεισε την αντιπολίτευση από την συνεδρίαση; Γιατί ο δήμαρχος απέκλεισε, πλην των «δικών» του ΜΜΕ την xanthitimes.gr ενώ της έστειλε προς δημοσίευση το Δελτίο Τύπου αυτοπροβολής με πολλές φωτογραφίες;

Έτσι αντιλαμβάνεται την δημοκρατία;

Έτσι αντιλαμβάνεται την ενημέρωση των συνδημοτών του;

Και μιας τα έξοδα της φιλοξενίας του ΔΣ της ΚΕΔΕ τα πληρώνουν οι δημότες δεν έπρεπε να γνωρίζουν γιατί πλήρωσαν τα στελέχη της ΚΕΔΕ;

Ποιο ήταν το όφελος των Ξανθιωτών από την συνεδρίαση;

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Κύριοι της ΚΕΔΕ σας καλωσορίζουμε στην Ξάνθη.

Όπως ήδη θα έχετε διαπιστώσει όλες οι δημοκρατικά εκλεγμένες δημοτικές παρατάξεις του Δήμου της Ξάνθης απουσιάζουμε από την κοινή συνεδρίαση που έχετε με τους δημοτικούς συμβούλους και παράγοντες του Δήμου μας επειδή εμείς εδώ βιώνουμε – με ευθύνη του Δημάρχου Ξάνθης – έναν ιδιότυπο αποκλεισμό από τη συμμετοχή μας σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Έτσι δεν θα έχουμε τη χαρά να σας γνωρίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες για την τοπική αυτοδιοίκηση, αν και ομόφωνα εγκρίναμε τη σχετική δαπάνη φιλοξενίας της εκδήλωσης αυτής.

Η αναχρονιστική ιδιοκτησιακή αντίληψη του Δημάρχου Ξάνθης για το Δήμο  μας, σε αντίθεση με τη σύγχρονη αντίληψη, που επιβάλει συναίνεση και συνεργασία, εκθέτει δυστυχώς εν αγνοία σας ακόμη και εσάς που φαίνεται να συμμετέχετε σε τέτοιες διαδικασίες αποκλεισμού.

 

Οι Δημοτικές Παρατάξεις,

 

Κοινωνία Δημοτών,

Συμμετέχω,

Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Ξάνθης – Σταυρούπολης,

Ξάνθη – Σταυρούπολη Νέα Εποχή,

Πολίτες για τη Ξάνθη