Πασχάλης Λύρατζης

Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Βρίσκεται στο τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού από το 2014. Στην πορεία του οργάνωσε όλες τις

«βαριές» πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Ξάνθης ξεκινώντας από το Καρναβάλι, τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης και όλα τα ενδιάμεσα πολιτιστικά δρώμενα που είναι πολλά στην Ξάνθη όπου χάρις στην σωστή διαχείριση, την σοβαρή αντιμετώπιση τις φρέσκιες ιδέες και την αδιάλειπτη  παρουσία του, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία προσθέτοντας κάθε χρόνια ακόμη μία πινελιά στην Ξάνθη, την πόλη με τα χίλια χρώματα. Φέτος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης αποδεικνύεται περίτρανα ότι όταν ο αυτοδιοικητικός θέλει να στηρίξει την πόλη του, αυτό γίνεται. Ο Λύρατζης Πασχάλης και θέλει και μπορεί.

Ας ρίξουμε μία ματιά στο βιογραφικό του.

Γεννήθηκε το 1974  και έχει έναν γιό.

 

Είναι υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Ξάνθης.
Ο πατέρας του, Δημήτρης, συνταξιούχος οικοδόμος, υπήρξε επί σειρά ετών, Πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Ξάνθης και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος με πλούσια συνδικαλιστική δράση.
Διετέλεσε Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα (2001-2004), Αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου τομέα (2004-2006). Το 2007 ήταν Αντινομάρχης Ξάνθης στην Διεύθυνση Υγείας, Πρόνοιας Βιομηχανίας, το 2010 Αντινομάρχης Ξάνθης των Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Ανάπτυξης. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.  (Ένωση Μηχανικών Τ.Ε.) από το 2010 έως 2011, Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. (Ένωση Μηχανικών Τ.Ε.) από το 2011 έως 2014. Aπό το 2008 έως το 2011. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ξάνθης από το 2004 έως το 2014 και από το 2014 βρίσκεται στο τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.