Σωστά ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος “απλώνει” χρήματα των φορολογουμένων σε έργα υποδομών και σωστά πράττει, όμως με την γέφυρα του Ιάσμου που έπεσε και που τάχα μου οι υπεύθυνοι θα αναζητούνταν, τι έγινε; Υπάρχει υπεύθυνος; Υπάρχει κονδύλι για την αποκατάσταση της; Εκτός και αν η ηγεσία της Περιφέρειας “βολεύτηκε” με την παλιά προ αμνημονεύτων ετών γέφυρα, με τις επικίνδυνες στροφές;

Αν δεν απατώμαι αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχα η τροπή της κυκλοφορίας από την παλιά γέφυρα του Ιάσμου είχε προσωρινό χαρακτήρα. Εκτός πια αν ισχύει και εδώ το … “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τρία νέα έργα της Περιφέρειας που αφορούν στις οδικές υποδομές της Ροδόπης και της Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 10.700.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.

Ροδόπη

  1. Κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Λίσσο στην επαρχιακή οδό Κομοτηνή – Κάλχας – Γρατινή – Φιλλύρα – Αρριανά, προϋπολογισμού 5.200.000 ευρώ.

Η γέφυρα στον ποταμό Λίσσο θα κατασκευαστεί δίπλα στην υπάρχουσα ιρλανδική διάβαση στο Δήμο Αρριανών. Θα έχει μήκος 153 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα, ενώ για τη σύνδεσή της με την επαρχιακή οδό θα κατασκευαστεί νέο τμήμα μήκους 1,2 χιλιομέτρων που θα περιλαμβάνει δύο ισόπεδους κόμβους.

Η γέφυρα θα εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη και ασφαλή κίνηση των οχημάτων 12 μήνες το χρόνο, λύνοντας το χρόνιο πρόβλημα της διακοπής της κυκλοφορίας κατά τις περιόδους των βροχοπτώσεων, όταν η ιρλανδική διάβαση είναι απροσπέλαστη.

  1. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Ροδόπης, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

Το έργο προβλέπει την επισκευή των φθορών του οδοστρώματος, την τοποθέτηση καινούριας αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης, την αντικατάσταση των παλαιών στηθαίων ασφαλείας και την τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης σε τμήματα της εθνικής οδού Κομοτηνή – όρια Ν. Ξάνθης και των επαρχιακών οδών Μέση – Παγούρια και Κομοτηνή – Ξυλαγανή – Παραλία Μαρώνειας.

Πιο συγκεκριμένα, εργασίες θα γίνουν σε συνολικό μήκος 13 χιλιομέτρων στα εξής σημεία:

α. στον κόμβο Υφαντών έως πριν τον κόμβο της Σχολής Αστυφυλάκων, στη δυτική έξοδο της Κομοτηνής,  καθώς και μετά τον κόμβο της Σχολής Αστυφυλάκων μέχρι τον κόμβο Αιγείρου στην εθνική οδό Κομοτηνή – όρια Ν. Ξάνθης,

β. στο δρόμο μέσα στον οικισμό Πόρπης καθώς και στον κόμβο Μέσης-Γλυφάδας στην επαρχιακή οδό Μέση – Παγούρια

γ. και σε όλους τους κόμβους της επαρχιακής οδού Κομοτηνή – Ξυλαγανή – Παραλία Μαρώνειας, μέσω Μαρώνειας, με έναρξη τον οικισμό Κοσμίου.

Δράμα

  1. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην εθνική οδό 57 Δράμα – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στο τμήμα από τη διασταύρωση της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας μέχρι τη διασταύρωση προς Βώλακα, συνολικού μήκους 20,47 χιλιομέτρων.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν στόχο τη βελτίωση του οδοστρώματος, την αντικατάσταση των παλαιών στηθαίων με καινούρια, την επαναδιαγράμμιση και την τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης.