Με ανακοίνωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης ενημερώνει τους πολίτες ότι το πρόβλημα που προέκυψε τον τελευταίο καιρό με τα κουνούπια έχει σαν αιτία τις πολλές βροχές και τα στάσιμα νερά. Στον αντίποδα αναφέρει ότι η περιφέρεια διπλασίασε τις παρεμβάσεις επίγεια και εναέρια και ότι πολύ σύντομα το πρόβλημα θα εξαλειφθεί. Είδωμεν.

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης καταπολέμησης κουνουπιών η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί αεροψεκασμούς με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας υδάτινης επιφάνειας. Σε επίγειες δράσεις καταπολέμησης επιχειρούν στο πεδίο 6 συνεργεία καθημερινά και με τροποποίηση του προγράμματος δράσης, έχουν εντατικοποιηθεί οι ψεκασμοί και οι αεροψεκασμοί έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Η αύξηση του αριθμού των κουνουπιών που παρατηρείται είναι προσωρινή και αναμένεται να ομαλοποιηθεί στο επόμενο διάστημα. Οφείλεται στην υγρασία και στα στάσιμα νερά που υπάρχουν στις πλημμυρισμένες περιοχές, σε ιδιωτικές εκτάσεις, σε αγρούς και καλλιέργειες.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και τον πλημμυρικών φαινομένων, από τις 29 Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του Νομού έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης.