Μετά από πολλές δεκαετίες στην αναμονή, υπογράφηκε επιτέλους η σύμβαση για την ανέγερση του κυνοκομείου Ξάνθης, δυστυχώς σε μία από χειρότερες συγκυρίες που βιώνουν οι Ξανθιώτες λόγω οικονομικής κρίσης.

Το μόνο θετικό στην ιστορία είναι ότι θα δοθούν μεροκάματα στην Ξάνθη και θα κινηθούν κάποιοι εργολάβοι, με δεδομένο ότι σύμφωνα με την νομοθεσία ο δήμος αδυνατεί να εξαλείψει το πρόβλημα των αδέσποτων στην πόλη.

Έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ότι καλό είναι να έρθει στην πόλη μας, καλοδεχούμενο. Η σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

Υπογράφηκε η σύμβαση – Ξεκινά η ανέγερση κυνοκομείου στο Δήμο Ξάνθης

Υπογράφηκε σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 η σύμβαση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της αναδόχου εταιρίας του έργου για την ανέγερση σύγχρονου κυνοκομείου στην πόλη μας. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του.

Το νέο κυνοκομείο θα συγκαταλέγεται σε ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και θα αποτελεί μια σημαντική υποδομή με σύγχρονες προδιαγραφές που θα προσφέρει κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, μετά την έκπτωση της αναδόχου εταιρίας στη διαγωνιστική διαδικασία, ανέρχεται στο ποσό των 380.000 ευρώ περίπου.

Το κτιριακό συγκρότημα θα αποτελείται από τρεις πτέρυγες συνολικά, εκ των οποίων οι δυο θα στεγάζουν κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για την προσωρινή φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με πρόβλεψη αντίστοιχων θέσεων για τον αυλισμό τους. Στην τρίτη πτέρυγα θα περιλαμβάνονται όλοι οι λειτουργικοί και βοηθητικοί χώροι που απαιτούνται για την υποστήριξη της δομής όπως ιατρείο, γραφεία, αίθουσα προσωπικού, μαγειρείο, χώροι υγιεινής και αποθήκες.