Εκατοντάδες Αλβανοί του Κοσόβου, μεταξύ των οποίων και ένας υπουργός της κυβέρνησης, έχουν συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να πληρώσουν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους παίκτες της εθνικής Ελβετίας Γκρανίτ Τζάκα και Τζερντάν Σακίρι για τους πανηγυρισμούς τους στο παιχνίδι κόντρα στη Σερβία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Και οι δύο παίκτες, που έλκουν την καταγωγή τους από το Κόσοβο, μετά τα γκολ που πέτυχαν κόντρα στη Σερβία πανηγύρισαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό», με τη FIFA να τους τιμωρεί, μαζί με τον αρχηγό της ομάδας Στέφαν Λιχτστάινερ, με πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000 ελβετικών φράγκων (21.690 ευρώ).

Αλβανοί από το Κόσοβο και άλλες χώρες έσπευσαν να δωρίσουν χρήματα για να καλυφθεί το ποσό των προστίμων, συγκεντρώνοντας πάνω από 23.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κοσόβου, Μπαϊράμ Χασάνι, που ολόκληρο το μηνιαίο μισθό του, ύψους 1.357 ευρώ.

«Έδωσα το μισθό μου ως ένδειξη υποστήριξης στα αγόρια μας που μας κάνουν περήφανους», δήλωσε στο Reuters ο Χασάνι. «Αυτό για να δείξουμε στον κόσμο ότι τους φροντίζουμε», πρόσθεσε, εξηγώντας πως αν οι Ελβετοί δεν δεχθούν τα χρήματα, τότε μπορούν να τα δωρίσουν.

Εξάλλου, τραπεζικό λογαριασμό για τον ίδιο σκοπό άνοιξε χθες ο Έντι Ράμα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ως αντίδραση για την τιμωρία των δύο Ελβετών διεθνών.

«Το σύμβολο του αετού με τα χέρια είναι ο τρόπος μας να εκφράσουμε χαρά», έγραψε ο Ράμα.