Γιατί κύριε Γιανακίδη να καταργηθεί η αναγραφή στο απολυτήριο Λυκείου τα θρήσκευμα; Τι σας πειράζει; Τι ακριβώς σας ενοχλεί; Η μη υλοποίηση της «προοδευτικότητας»; Το πούλημα σανού στους «προοδευτικούς» ψηφοφόρους σας; Πόσοι ψηφοφόροι σας πιστεύετε ότι έμειναν στην Ξάνθη; Αν αφαιρεθούν οι μειονοτικοί ψήφοι που σήμερα είναι δικοί σας και αύριο ποιος ξέρει, δεν ξεπερνάτε με τους καλλίτερους υπολογισμούς ούτε το 3% στην Ξάνθη και ιδιαίτερα μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας δεν θα σας βρίσκουν ούτε στο χάρτη.

Γιατί λοιπόν για ένα πρόσκαιρο «βόλεμα», «γκριζάρετε» την Ξάνθη;

Καταλαβαίνουμε τους μειονοτικούς βουλευτές οι οποίοι στα πλαίσια των εντολών που πήραν μιας και είναι πάγια θέση της Γείτονος να μην θέλουν να αναγράφετε το θρήσκευμα του απολυτηρίου του Λυκείου και με δεδομένη την δρομολόγηση του μέλλοντος της Θράκης από εξ Αθηνών ομοϊδεατών σας, αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί ανθρώπων που έχουν σαν σκοπό να «γκριζάρουν» και την Θράκη.

Καταλαβαίνουμε τους βουλευτές από την Καβάλα και την Δράμα αφού προφανώς ο Νέστος ποταμός είναι το όριο. (Καταλαβαίνουν όλοι τι θέλουμε να πούμε) αλλά και σεις κύριε Γιαννακίδη; Αλήθεια τι θα πείτε στα παιδιά σας όταν η Θράκη θα είναι και επίσημα «γκρίζα ζώνη»; Τι παρακαταθήκη θα αφήσετε στις μετέπειτα γενιές; Όλα θυσία στο σήμερα; Στο βόλεμα; Στην προσωρινή απολαβή της εξουσίας;

Μεταξύ αυτών και ο κ. Γιαννακίδης

Ερώτηση 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου συνυπογράφουν οι βουλευτές της περιοχής Σ. Γιαννακίδης, Μ. Μουσταφά, Α. Καραγιουσούφ, Κ. Μορφίδης, Χ. Καραγιαννίδης από την περιοχή της ΑΜΘ.

Στην ερώτηση ζητούν να μην αναγράφεται, ούτε να επιτρέπεται η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης