Οι “προοδευτικοί” της Ξάνθης, με ανακοίνωση τους, απαγορεύουν στον Χ. Ευστρατίου, απειλώντας έμμεσα με μηνύσεις λόγω της ιδιότητας του ως  προέδρου της ΑΔΕΔΥ, να εκφράσει δημόσια την γνώμη του. Ο λόγος; Ο κ. Ευστρατίου  εξέφρασε δημόσια την γνώμη στο διαδίκτυο για την προσπάθεια των gay, να διατρανώσουν την “διαφορετικότητά” τους δημόσια.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης τον χαρακτηρίζει ομοφοβικό και ότι ο δημόσιος λόγος του προκαλεί ντροπή και απέχθεια, (σε ποιόν άραγε); Επίσης στην ανακοίνωση της η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης τον χαρακτηρίζει ρατσιστή, πατριδοκάπηλο και ότι πίσω από το προφίλ του πατριώτη, κρύβει ότι δεν συμφέρει στους πρώτη “φορά αριστερά” για να ψαρεύει ψήφους  σε θολά νερά.

Αλήθεια από πότε απαγορεύετε, κάποιος να πει δημόσια αυτά που πιστεύει;

Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει δημοκρατικά (μιας και την λέξη δημοκρατία την έχει κάνει καραμέλα) και θα υπερασπίζεται το δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη, έστω και αν δεν συμφωνεί μαζί του, να λέει αυτό που πιστεύει;

Βέβαια αυτές οι έννοιες που παραπέμπουν στην δημοκρατία και είναι χαμένες μέσα στην θεωρεία και το βόλεμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από την ανακοίνωση φωτογραφίζεται απαξιωτικά η αγωνία των Ελλήνων για την Μακεδονία η οποία θα δοθεί βορά στα πολιτικά και όχι μόνο συμφέροντα των προστατών της κυβέρνησης. Γράφει χαρακτηριστικά η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ διακομωδόντας; Απαξιώνοντας; Κατηγορώντας τους Έλληνες που πονάνε για την Ελλάδα; “Προσπάθησε, επίσης, (ο Ευστρατίου) να αντιδιαστείλει το γεγονός της προβολής του Gay Pride της Αθήνας​ με τη μη προβολή των κατευθυνόμενων συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Ο ομοφοβικός δημόσιος λόγος του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ εκτός από την ντροπή και την απέχθεια, προκαλεί έντονο σκεπτικισμό. Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα και αναφερόμενος στο Gay Pride της Αθήνας​ στηλίτευσε την προβολή της εκδήλωσης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με ιδιαίτερα υβριστικό τρόπο. Ας σημειωθεί ότι η κοινοποίηση του γεγονότος στα δημόσια ΜΜΕ γίνεται κατόπιν γνωμοδότησης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Προσπάθησε, επίσης, να αντιδιαστείλει το γεγονός της προβολής του Gay Pride της Αθήνας​ με τη μη προβολή των κατευθυνόμενων συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.

​Ασφαλώς αυτό το μείγμα  ρατσισμού και  καπήλευσης της έννοιας «πατρίδα» είναι πολύ επικίνδυνο.Πίσω από το προφίλ του «πατριώτη», ο κος Ευστρατίου τελικά δεν μπορεί να κρύψει τη δυσανεξία του για το διαφορετικό και το ανθρώπινο δικαίωμα στον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Πέραν των ομοφοβικών του δηλώσεων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, καταφέρθηκε και εναντίον της εξασφάλισης χώρου τέλεσης προσευχής για τους μουσουλμάνους στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Οφείλουμε να θυμίσουμε στον κο Ευστρατίου ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι συνυφασμένο με τα ανθρώπινα δικαιώματα και εφόσον φέρει την ιδιότητα του προέδρου συνδικαλιστικού σωματείου δεν μπορεί να διακινεί και να διασπείρει δημόσια απαξιωτικό λόγο υποκινώντας το μίσος και τον αποκλεισμό για την κοινότητα των εχόντων διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Οι δηλώσεις του προσβάλλουν τους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα, καθώς έχει εκλεγεί εκπρόσωπός τους.  Δυστυχώς αυτές οι πρακτικές οδηγούν στην απαξίωση το συνδικαλιστικό κίνημα και αποπροσανατολίζουν.

Ζητούμε από την ΑΔΕΔΥ καθώς και από τον πολιτικό του φορέα τη ΝΔ, να πάρει θέση για το γεγονός. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να θέτει διαχωριστικές γραμμές απέναντι  στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την ομοφοβία και το θρησκευτικό φανατισμό. Δε θα ασχολούμασταν μαζί του αν δεν ήταν πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Η «προσφορά» του στο κίνημα και στους αγώνες, άλλωστε, είναι γνωστή.

 

Η απάντηση Χ. Ευστρατίου

Η επίμαχη ανάρτηση κατέβηκε, και  ο Χ. Ευστρατίου, με νεότερη ανάρτησή του απαντά:

Εδώ είναι ο στόχος … εδώ βαράτε τα βέλη της λάσπης σας !!! 
Δυστυχώς διαπίστωσα ότι οι λεγόμενοι δημοκράτες της Αριστεράς και της Προόδου (ΣΥΡΙΖΑ) δεν δέχονται την διαφορετική άποψη. 
Δυστυχώς διαπίστωσα ότι με έχουν καταγγείλει στο F/B για την διαφορετική μου αντίληψη.
Δυστυχώς ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ της φίμωσης δεν έχει πολιτικό χώρο. 
Παρόλα αυτά οι εγκάθετοι τοποθετημένοι σε πολιτικά γραφεία δεν θα με σταματήσουν να λέω αυτά που θέλω. 
Δυστυχώς για αυτούς εγώ έχω εκλεγεί από τους συναδέλφους και δεν έχω τοποθετηθεί ποτέ με κομματικά κριτήρια σε θέση πολιτικού κόμματος, με μοναδικό κριτήριο την κομματική μου προσφορά, παρόλο που είχα την ευκαιρία να το κάνω.
Δυστυχώς για αυτούς ενώ έχω συνδικαλιστική απαλλαγή από την υπηρεσία μου βρίσκομαι εκεί καθημερινά και εργάζομαι, χωρίς να κάνω κατάχρηση της συνδικαλιστικής διευκόλυνσης, παρά μόνο όταν αυτή χρειάζεται.
Ευτυχώς για μένα που παραμένω σταθερός στις απόψεις μου. Ευτυχώς είμαι ακόμη ελεύθερος να εκφράσω τις απόψεις μου όσο σκληρές και αν είναι για κάποιους άλλους.
Ευτυχώς υπάρχει ακόμη η άποψη του Βολταίρου που είπε τη φράση: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»….