Πέρα από το ρεπορτάζ, κάποια στιγμή ο πολιτικός κόσμος της Ξάνθης θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την όλη του θεώρηση ως προς την πολιτική πορεία αυτού του τόπου όπου όπως αποδεικνύεται από τις καταγγελίες,  είναι έρμαιο σε λογικές αν μη τι άλλο … περίεργες. Είναι πλέον γεγονός  και η πολιτική στην Ξάνθη δέχεται καθημερινά “χαστούκια” τα οποία σαφώς και δεν βοηθούν τον τόπο.
Πάγωσε το Σώμα στην συνεδρίαση της Τρίτης όταν μετά από δημόσια καταγγελία της Χρ. Δημούδη πληροφορήθηκε την … πρόθεση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Δρεμσίζη να … χαστουκίσει την κα Δημούδη.
Καταγγέλθηκαν απίστευτοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί και απειλές Δρεμσίζη κατά Χρ. Δημούδη και όχι μόνον!

Από την συνεδρίαση δεν έλλειψαν για άλλη μια φορά οι εντάσεις ενώ την αρχή έκανε η κ. Χρυσούλα Δημούδη η οποία εξέφρασε μία προσωπική ένσταση κατά του προέδρου του σώματος.

Η…«ΗΛΙΘΙΑ» ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΡΕΜΣΙΖΗ ΝΑ… ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΥΔΗ

Η ίδια απευθυνόμενη τόσο στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, όσο και στο υπόλοιπο σώμα, ανέφερε επακριβώς ότι «όπως θα έχετε διαπιστώσει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου και μέχρι σήμερα, δεν θυμάμαι να έχω μιλήσει για ο,τιδήποτε συζητείται εδώ μέσα, επειδή πιστεύω και προσωπικά αλλά και θεσμικά, πως τον λόγο της παράταξής μας (Ξάνθη – Σταυρούπολη, Νέα Εποχή) τον έχει ο πάντα παρών αρχηγός, ο κύριος Ιπποκράτης Καμαρίδης. Η τάση μου να παρακολουθώ με προσοχή και σεβασμό, κάθε ομιλούντα, καθώς και να μελετώ τα έγγραφα που έρχονται στα χέρια μου, πριν τις συνεδριάσεις που συζητιούνται στην αίθουσα αυτή, για εμένα είναι καθήκον απέναντι σε αυτούς που μ΄έστειλαν σε αυτήν την θέση.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο περιστατικά που συνέβησαν και θα παρακαλούσα να πάρετε θέση.

Σαν μέλος της επιτροπής «Κέντρου Προστασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» κατά την χρονική περίοδο 2015-2016, χαρακτηρίστηκα από υπάλληλο του δήμου ανίδεη και άσχετη με την δουλειά μου, επειδή σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση της επιτροπής επισήμανα τραγικά και παιδαριώδη λάθη σε έγγραφα που είχαν σχέση με οικονομικά δεδομένα. Εγώ ως Δημούδη Χρυσούλα και μέλος της επιτροπής, ντρεπόμουν να παρουσιασθούν τα έγγραφα αυτά σε ανώτερες υπηρεσίες. Παρά τις επανειλημμένες διορθώσεις και την αναγνώριση των λαθών τους από μέρους τους, ακόμη περιμένω την συγγνώμη που ο πρόεδρος κ. Θεοδωρίδης Τάσος μου υποσχέθηκε. Επίσης στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28-2-2018) και ενώ παρακολουθούσα προσεκτικά τα όσα έλεγαν ο πρόεδρος του ΔΣ και όλοι οι συνάδελφοι, χαρακτηρίστηκε μάλλον από τον ίδιο τον πρόεδρο εγκληματικό! Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η επιθυμία του κ. Δρεμσίζη  να εκφράσει την πρόθεσή του να με τιμωρήσει λέγοντας πως: «Δες την Δημούδη πως με κοιτάει; Θα αρχίσω να την χαστουκίζω». Αναρωτιέμαι κ. Δρεμσίζη, τι ήταν αυτό που προκάλεσε αυτού του είδους την συμπεριφορά στο πρόσωπό μου, που θα την χαρακτήριζα υβριστική, προσβλητική και απειλητική. Θα ήθελα επίσης να προσέξετε αυτό που άκουσαν όσοι παρακολούθησαν την απ’ ευθείας μετάδοση του Δημοτικού Ραδιοφώνου «εδώ δέστην…την ηλίθια! Και την Δημούδη δες πως με κοιτάει; Θα αρχίσω να την χαστουκίζω». Αλήθεια ποια κ. συναδέλφισσα δημοτική σύμβουλο κ. Πρόεδρε χαρακτηρίζετε ηλίθια;

Κύριε Δήμαρχε θα ήθελα την θέση σας δημόσια, αν επικροτείτε τα όσα είπε ο κ. Δρεμσίζης. Ζητώ από τον καθένα σας κύριοι και ιδιαίτερα από εσάς κυρίες συναδέλφισσες να πάρετε θέση επί του θέματος».

 

«ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ…»

Ο κ. Καμαρίδης μάλιστα αναπαρήγαγε το ηχητικό κομμάτι που επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω και ακολούθως έλαβε τον λόγο σημειώνοντας ότι «όποιος πάει στην σελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου και πατήσει αναπαραγωγή, στην θέση 2.04.10 δευτερόλεπτα, θα το ακούσει…Δημοσίως παίχτηκε και παίζεται και το ακούει όποιος θέλει, αυτά που λέγατε»

 

«ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ…»

Απαντώντας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Δρεμσίζης, ανέφερε ότι «δεν έχω αποκαλέσει κανέναν ηλίθιο..» ενώ προσπάθησε να δικαιολογηθεί κάνοντας λόγο για το ότι αναφέρονταν σε υπαλλήλους του δήμου. Τότε ο κ. Καμαρίδης ανταπάντησε: «Εσείς είστε ο έξυπνος και οι υπάλληλοι του δήμου ηλίθιοι;» Τότε ο κ. Δρεμσίζης σημείωσε: « Δεν έχω αποκαλέσει κανέναν «ηλίθιο».

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο κ. Τάσος Θεοδωρίδης, για να απαντήσει στην κ. Δημούδη ότι «…Μίλησα με το  προσωπικό και κανένα άτομο από την υπηρεσία δεν είπε ότι υπήρξε κάτι τέτοιο…»

Ο Δήμαρχος στηριξε την θέση του στενού του συνεργάτη Γιάννη Δρεμσίζη.