ΛΥΡΑΤΖΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ  ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Μόνο με αυτή τη φράση θα μπορούσε κανένας να συγκρίνει τις χιλιάδες κόσμου που ήταν στην πλατεία και θα μπορούσε ίσως να τον συγκρίνει με τον κόσμο που αντέδρασε στα δύο συλλαλητήρια που οργανώθηκαν στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για Εθνικούς λόγους. Κανένας δεν γνωρίζει πλέον τι ήταν αυτό που έβγαλε τον κόσμο της Ξάνθης και τους επισκέπτες της το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης στην καθιερωμένη νυχτερινή παρέλαση, που στην κυριολεξία «έπνιξαν» με την διάθεση στο ζενίθ  την πλατεία και τους γύρω δρόμους. Ελπίζουμε μόνο να μην χρειαστεί να μετρήσει αυτούς που σημετείχαν ο «Υπουργός» Τόσκας που μέτρησε τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Οι νέοι άνθρωποι κυρίως απόλαυσαν   το γλέντι, την γιορτή και βροντοφώναξαν ότι η Ξάνθη είναι ζωντανή και δεν την πτοούν πολιτικές που θέλουν να την εκμηδενίσουν, αφανίσουν, μειώσουν.

Οι Ξανθιώτες στηριγμένοι από τους επισκέπτες,  γέμισαν την πλατεία και τους δρόμους της πόλης που πάντρεψε τον πολιτισμό με την παράδοση, που πάντρεψε το κέφι με την ζωή και τον παλμό των ανθρώπων της.

Η πρωτοφανής για τα δεδομένα της νυχτερινής καρναβαλικής παρέλασης, λίγο πριν την μεγάλη καθιερωμένη της Κυριακής, η συγκέντρωση του κόσμου και της νεολαίας που με γνώμονα την διασκέδαση και τον σεβασμό στις οδηγίες των υπευθύνων των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, διασκέδασαν μέχρι το πρωί κάτω από την μουσική των Ξανθιωτών dj όπου βεβαίως και στο τιμ που ο πρόεδρος επέλεξε να απαρτίζεται από Ξανθιωτόπουλα, συμμετείχε και ο VitaPi.

Σε αυτό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια και απλά επιβεβαιώνει τον συνειρμό πώς ο Ελληνισμός όταν πιστεύει ότι αυτό που γίνεται από την πλευρά των διοργανωτών γίνεται με ψυχή, με διάθεση και αγάπη, τότε οι συμμετέχοντες το εισπράττουν και δίνουν και αυτοί με την σειρά τους το κέφι, την διάθεση και την αγάπη για τον θεσμό.

Κεντρικό Πρόσωπο της προσπάθειας ο Πασχάλης Λύρατζης,  πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού όπου στηριζόμενος από τους συνεργάτες του τους υπαλλήλους και τους φορείς, παρουσίασε ένα θέαμα που παρόμοιο είδαμε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Όπου οι νέοι άνθρωποι σε πείσμα της μιζέριας και του άδικου που επιβάλουν οι πολιτικοί της Αθήνας στον λαό, αυτός αντιδρά, συμμετέχει και λέει αυτό που νοιώθει και αγαπά.

Συγχαρητήρια Πασχάλη Λύρατζη και αυτό που έχουμε σαν τίτλο δεν είναι ούτε προπαγάνδα ούτε για να σου χαϊδέψουμε τα αυτιά. Πιστεύουμε πώς αν μπεις μπροστάρης στο επόμενο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, οι Ξανθιώτες θα σε ακολουθήσουν.

Οι φωτογραφίες και το Βίντεο είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες που επιβεβαιώνουν το γεγονός πώς η Ξάνθη είναι ζωντανή είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Κυρίως τα τοπικά πολιτικά κατεστημένα που θέλουν να πνίξουν αυτήν την πόλη για να επιπλεύσουν σαν φελλοί οι ίδιοι.