Ποινές για όσους καπνίζουν με παιδιά στο ΙΧ -Πρόστιμο 1.500 ευρώ, αφαίρεση διπλώματος για έναν μήνα-ακόμη μία ευκαιρία να “κονομισουν” οι καρεκλοκένταυροι “νταβατζίδες” της νοημοσύνης του Έλληνα

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Τελικά είμαστε ένα κράτος που δεν ενδιαφέρετε ούτε για την υγεία των παιδιών μας αφου – ευτυχώς- το κράτος της Μπέττυς Μπαζιάνα που δεν πήρε την εξουσία αλλά μόνο την κυβέρνηση φροντίζει να προστατεύσετε την υγεία των παιδιών σας. Αφου λοιπόν είσθε αγράμματοι, άπονοι γονείς έρχονται οι Τσιπροκαμένοι και οι μάγκες Πολάκιδες να σας υπενθυμίσουν ότι επειδή  δεν είσθε καλοί γονείς  και δεν φροντίζεται για την υγεία των παιδιών σας πληρώστε τώρα 1.500 ευρώ για να μάθετε να αγαπάτε τα παιδιά σας.

Βέβαια για την υποχρέωση του κράτους να εκπαιδεύσει καλούς πολίτες στα σχολεία του ούτε λόγος. Αλήθεια αυτό το κράτος τι πρόστιμο πρέπει να πληρώσει στους Έλληνες πολίτες που με την εκπαίδευση που έχει υιοθετήσει βγάζει πολίτες απολίτιστους; -Μην παρεξηγηθούμε αυτό δεν αφορά τους δασκάλους- αφορά το πολιτικό σύστημα που το ανεχόμαστε όλοι και που εδώ και δεκαετίες δεν φροντίζει μέσω της εκπαίδευσης να εκπαιδεύσει πολίτες.

Βέβαια στον αντίποδα θα μου πείτε είναι τρελό το κράτος να εκπαιδεύσει τους πολίτες του; Μα αν τους εκαπίδευε πώς θα έκανε αυτό το σύστημα των τεμπελχανάδων που βγάζει εύκολο χρήμα από τους ανεκπαίδευτους Έλληνες;

Ποιό συγκεκριμένα η είσδηση λέει:

Οι οδηγοί που επιμένουν να ανάβουν τσιγάρο στο αυτοκίνητο, παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών, κινδυνεύουν με αφαίρεση διπλώματος για έναν μήνα αλλά και πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Σε νέα εγκύκλιό του, το υπουργείο Υγείας ζητά από τους αρμόδιους φορείς να τηρείται αυστηρά ο αντικαπνιστικός νόμος. Τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις κυμαίνονται από 500 έως 10.000 ευρώ και για όσους καπνίζουν σε χώρους που δεν επιτρέπεται από 50 έως 500 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το κάπνισμα σε ΙΧ που επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ για τον καπνιστή- ανεξάρτητα από το αν είναι οδηγός- το οποίο διπλασιάζεται αν πρόκειται για άτομο που οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

Επιπλέον, οι οδηγοί των οχημάτων με ανήλικους στο οποίο καπνίζει κάποιος θα επιβάλλεται αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για ένα μήνα, για κάθε παράβαση, ακόμη κι αν δεν την διέπραξαν οι ίδιοι αλλά κάποιος άλλος που επιβαίνει στο όχημα.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας