Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πώς τα καταφέρνουν  οι άλλοι δήμοι της Περιφέρειας και φέρνουν χρήματα από προγράμματα στην πόλη τους και εμείς εδώ στην Ξάνθη απλά παρακολουθούμε τα εκατομμύρια να μας προσπερνούν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας 5 εκ. ευρώ πέφτουν στην Δράμα για αναβάθμιση και σίγουρα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ο ιδιωτικός τομέας αργοπεθαίνει λόγω της στρεβλής εντύπωσης περί ανάπτυξης που έχει η κυβέρνηση, ο μόνος δρόμος για να στηριχθεί η οικονομία και η ντόπια αγορά,  είναι οι δημόσιες δαπάνες και τα δημόσια έργα. Δεν έχει πλέον σημασία ο λόγος και πόσο αναγκαίο είναι ένα έργο αλλά η κίνηση και το μοίρασμα της πίτας στην τοπική αγορά που έχει να κάνει με τα υλικά που θα αγοραστούν, θα τοποθετηθούν και τα μεροκάματα που θα μοιραστούν στην πόλη της Δράμας.

Εμείς ως δήμος τελικά τι κάνουμε;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Βιοκλιματική αναβάθμιση του κέντρου της Δράμας, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης του κέντρου της πόλης της Δράμας, προϋπολογισμού 5.050.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.

Πρόκειται για το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση δημοσίων χώρων περιοχής ανάμεσα στις πηγές Αγ. Βαρβάρας και το Δημοτικό Κήπο Δράμας», το οποίο είχε υποβληθεί από το Δήμο Δράμας για αξιολόγηση στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Το έργο προβλέπει την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε ποσοστό 95% σε μια περιοχή 30.380 τετραγωνικών μέτρων μεταξύ του Πάρκου της Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Κήπου η οποία περιλαμβάνει τις οδούς Καραϊσκάκη, Θεοτοκοπούλου, Σούτσου, τον πεζόδροµο Ορφέως, 19ης Μαΐου, Παρµενίδη, Βίτσι και Κύπρου.

Στο κέντρο της περιοχής θα διαµορφωθεί “πλατεία” όπου θα συντρέχουν οι άξονες σύνδεσης των περιοχών πρασίνου, τα πεζοδρόμια θα διευρυνθούν και θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων και πρασίνου, ενώ το οδόστρωµα θα ανυψωθεί στη στάθµη των υφιστάμενων πεζοδροµίων. Τέλος, θα τοποθετηθούν σκίαστρα και στέγαστρα στάσεων με φωτοβολταϊκούς συλλέκτες και συστήµατα υδατονέφωσης.